Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby räknar bort Fosshaug som ny tränare: "Han är inte aktuell"

/
  • Per Fosshaug är inte längre aktuell som tränare för Hammarby.

Per Fosshaug var aktuell som tränare för Hammarby.
Det är han inte längre.
Enligt uppgifter till Bandypuls stannar legendaren i Västerås SK.
– För tillfället är han inte aktuell, nej, säger Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg.

Annons

Ni känner till historien. Magnus Brodén, som presenterades av Sandviken för ett par veckor sedan, sparkades under uppmärksammade former i januari och ersattes av Anders Östling och Stefan "X:et" Erixon säsongen ut.

Men än så länge har Hammarby inte hittat svaret i tränarfrågan inför nästa säsong. I mars avslöjade Aftonbladet att Per Fosshaug var aktuell för uppdraget, men så blir det inte. Enligt trovärdiga uppgifter till Bandypuls blir legendaren kvar i sin nuvarande roll i Västerås SK.

– Jag är medveten om hans förhållande med VSK och vi har pratat, visst. Jag ska inte säga att jag bekräftar det, men för tillfället är han inte aktuell, nej, säger Jens Göthberg, som just nu prioriterar tränarfrågan före allt annat i bandyväg.

– Vi har ett antal trådar som vi nystar med, så kan man säga. Vi vill få ihop det på kort och lång sikt. Träningen drar i gång inom kort, men det är duktiga och professionella spelare, så även om tränarfrågan inte är löst till träningspremiären så hanterar dom det själva.

Jens Göthberg har tidigare sagt att klubben ska prata framtid med alla spelare under våren, även de med längre kontrakt. Efter den gångna säsongens turbulens vill Hammarby höra hur spelarna ställer sig till en fortsättning. Men innan klubben tar itu med de samtalen vill Jens Göthberg ha den nya tränaren på plats.

– Vissa spelare som har ett plus ett på kontraktet har vi pågående diskussioner med redan nu, men mycket hänger på tränarfrågan. Spelarna vill veta hur saker och ting ser ut och det är en väldigt högt prioriterad fråga.

Har någon spelare meddelat att den vill lämna?

– Nej. Det har varit mer eller mindre diskussion om saker och ting, men ingen har meddelat att de definitivt lämnar och det är jättekul.

Spelare med raka tvåårskontrakt, som David Pizzoni Elfving, Patrik Hedberg och Adam Gilljam, är de helt klara till nästa säsong?

– Vårt ingångsvärde är förstås att de ska fortsätta spela och jag har inte hört något annat heller.

Hur tänker ni kring värvningar? Var vill ni förstärka?

– Svår fråga. Men man kan konstatera att Uffe Einarsson och Johan Willes pensionerat sig, så då är det mittfält och framåt i så fall, givet dagens situation med kontrakt och sådana grejer.

Mer läsning