Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström hetast igen – dundrade hem derbyt för Edsbyn

/

En het målskytt är hårdvaluta i eliteserien.
I ett tätt och svängigt derby värd två sköna poäng.
– Känns bra, det lönar sig att skjuta, säger den 29-årige skarpskytten Mattias Hammarström, som stod för sitt andra raka hattrick när Edsbyn höll undan till 6–4 hemma mot Broberg.

Annons

Edsbyn har en skaplig offensiv arsenal med två så snabba och säkra skyttar som Jonas Edling och Mattias Hammarström.

Alltid är det någon som levererar.

Läs mer: Andra raka hattricket.

De senaste matcherna är gamle storskytten Mats "Hammarn" Hammarströms grabb som haft det bästa krutet.

Så mycket sagt, så vill "Tisen" Hammarström själv påminna om en sak.

– Vi är faktiskt tre därframme som skjuter väldigt bra. Oscar Wikblad kommer mer och mer, både i spelet och med ett allt bättre löd i klubban. Han har en fin framtid som skytt, även han. Det märks på varje träning nu, säger Mattias Hammarström om den unge forwardavbytaren – som även han smällde in ett snyggt vinkelskott i tisdagen derby.

Läs mer: Wikblad om att lira med idolerna.

Men mest kom det handla om en glödhet nummer 17, som dundrade in tre mål i förra hemmamatchen mot Sirius.

Läs mer: Mötte sitt gamla lag.

Nu var det redan dags för en favorit i repris.

Det var dessutom tre mål av ganska så olika karaktär, men samtliga präglade av den kvalitet som utmärker en målskytt.

Det första var ett ganska sällsynt spelmål när Hammarström drev med sig bollen hela vägen, efter snyggt pass från Jocke Svensk, för ett kyligt avslut ensam med Henrik Rehnvall i Borbergs bur.

– Jag hade ryggen emot i det läget, och satte bara ned klubban på chans och bollen sökte liksom upp den. Lite flyt, men ett väldigt skönt mål att göra eftersom det är så pass ovanligt för mig, säger Hammarström.

Hans andra mål, det som gav 4–1 tidigt i andra halvlek, bar en mer välbekant signatur.

Hammarström bröt ett uppspel på egen planhalva, klev elegant fram i banan (han kan mer än bara skjuta) och lossade kanonen någon meter från cirkeln.

Och det tredje då, som gav tunga 6–3 med tjugo minuter kvar att spela?

– Tja, det var ju mer ett bra exempel på att det kan löna sig att skjuta, även om det inte blir världens bästa träff. De kan slinka in ändå, säger Mattias Hammarström om sitt distansskott från högerkanten, där Henrik Rehnvall inte var helt med på noterna.

Läs mer: Segermål mot Kungälv.

Det var just Edsbyn bättre effektivitet som spelade en avgörande roll i ett spelmässigt tämligen jämnt derby, där Broberg hade kontakt vid 4–3 och halvtimmen kvar.

– Periodvis var det bra nog, men vi har också en tendens att tappa nivån i bland under matcherna. Den måste vi försöka höja inför fredagens derby mot Bollnäs, säger Mattias Hammarström – mål i de fem senaste matcherna och 15 totalt som ger hyggligt topphäng i skytteligan.

Noterbart i övrigt – och även det under avdelningen "det-lönar-sig-att skjuta" – var två snabba mål i första halvlek av Daniel Burvall-Jonsson. Och det dessutom två relativa rökare från någon som säger sig inte ha något skott alls att tala om.