Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hånet mot Edsbyn på upptaktsträffen

/

Enligt årets bandyenkät så anser elitseriespelarna att Edsbyn kommer att bli årets besvikelse.
Det köper inte anfallaren Jonas Edling.
– Vi är inte sämre än förra säsongen, bara alla får vara friska så blir det här bra, säger han.

Annons

Förra säsongens elitserietrea Edsbyn fick utstå en del gliringar under onsdagens direktsända upptaktsträff på Bandypuls – bland annat över lagets defensiva spel under försäsongen.

När Vetlandas tränare Jonas Claesson skojade om att hans lag skulle parkera bussen i vinter svarade konferencieren Robert Tennisberg "det blir roliga matcher mot Edsbyn i vinter då" – med en tydlig anspelning på lagets spel under försäsong där experter menat att Edsbyn ibland "sökt burskydd".

LÄS MER: Så gick det för Edsbyn i World Cup

– I svenska cupen gjorde flera lag så att vi blev låga, alternativet hade varit att jaga dem. Nu fick de spela framför oss utan att nåt händer, säger Jonas Edling, och får medhåll från tränaren Thomas Liw, som faktiskt var irriterad under och efter upptaktsträffen.

– Jag tycker det nästan är ett hån. För några år sedan spelade vi ett väldigt högt försvarsspel och då sade ingen något om det, nu spelar vi som de flesta lag gör och då tycker man helt plötsligt att vi är jättedefensiva, säger han.

Däremot så menade förbundskapten Svenne Olsson att Edsbyn absolut är ett av lagen som kommer utmana om en semifinalplats. Men den uppfattningen delas alltså inte av de 200 spelare och ledare som svarat på bandyförbundets enkät som släpptes på onsdagen. Där anser 21 procent att Edsbyn kommer bli årets besvikelse i elitserien.

LÄS MER: Bandypuls stora spelarenkät

– Det får de väl tycka, det var lika under finalåren, det var väl bara ett år då som vi var favorit. Det här stör inte oss, det är bara skönt att smyga med, säger Jonas Edling.

Edsbyanfallaren ser det snarare som om att Edsbyn kommer in till den här säsongen stärkta av de skadebekymmer som laget dragits med under hösten.

– Jag tycker det är tråkigt när spelare är borta, men samtidigt har många växt under försäsongen, så vi har stärkt hela truppen av det här så att jag tror vi kommer prestera bra framöver, säger Jonas Edling.

– Vi är inte något sämre än förra säsongen, vi har ett bra lag och har fått in Oskar (Jonsson) som är riktigt bra och (Mattias) Hammarström som är riktigt bra, när vi får alla friska blir det bra.

Tillräckligt för att utmana om en semifinal?

– Vi har inte bestämt några mål än, men vi vill ju vinna alla matcher så ser vi hur långt det räcker. Vi gjorde en bra serie förra säsongen men inte bra slutspel. Jag vet inte vad som hände där egentligen. Hade vi fått Villa i tredje matchen hade vi haft läge att vända det.

TV: Bittert slut i Lidköping