Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Andersson besviken över snabb slutsignal efter Edsbyns superspurt: "Fick inget extra att jobba med"

/

Trubbigt och håglöst.
Det såg ut som ett hopplöst läge.
Då ökade Edsbyn takten sista kvarten och var svindlande nära en kvittering.
– Fem minuter till och vi hade tagit det till förlängning, säger Hans Andersson, som åtminstone hoppats på någon minut mer.

Annons

Den fjärde derbykvarten slutade med stor dramatik, och dessutom med en för Edsbyn ganska snöpligt snabb slutsignal.

Domare Jacob Hallkvist, Linköping, lät det bara gå tre sekunder över ordinarie tid innan han pekade på mittpunkten.

Något som Hans Andersson hade svårt att köpa.

– Nog var det väl en hel del avblåsningar, utvisningar och annat som tog tid under andra halvlek. Nu fick vi ju inget extra alls att jobba med, säger en moloken Andersson.

TV: Här är höjdpunkterna i derbykvart 4

Han har också en poäng där.

Som matchen hade öppnat sig och tagit turbofart kunde Edsbyn mycket väl hunnit med mera med bara ytterligare en minut att jobba med.

TV: snabbanalys Axman/Mix

– Det kändes ju som vi hade minst en kvittering på gång. När vi väl fick in första målet så följde allt annat med också. Det är sådär med sport, det kommer inte av sig självt, konstaterar Hans Andersson, som vanligt en starkt drivande kraft i hemmalaget.

Den här gången startade han på högerkanten för att sedan skifta tillbaka, då med Oscar Jonsson på högerhalvbacken.

Daniel Burvall-Jonsson, som var tillbaka efter sjukdom, började på mitten – men hittade ingen vidare rytm där. Och bytte tillbaka till sin (höger)kant igen, bara för att i andra halvlek vara tillbaka på mitten igen.

Det var lite hit och dit, och härs och tvärs med positionerna. Men ingen uppställning kunde lösa Edsbyns offensiva kramp.

– Nä, det hackade ju lite, det gjorde det. Men vi möter ett väldigt bra lag också, ett ramstarkt Bollnäs både offensivt och defensivt. Och det blev väldigt jobbigt när de får sina mål, säger Hans Andersson.

Mitt i andra halvlek, och i underläge med 0–4, fanns det egentligen ingenting som tydde på att Edsbyn skulle hitta energin att ens börja utmana Bollnäs den här gången.

Läs mer: Mickelsson med nådastöten

Men då kom det där målet som i ett slag förändrade bilden, när Daniel Burvall-Jonsson i åtminstone ett moment hittade sin gamla finess och spelade loss Joel Edling att göra 1–4.

– Plötsligt hade vi den där energin och fick till trycket framåt, känsla var att vi kunde vända hela vägen, säger Hans Andersson, som varit med många gånger när Edsbyn (inte minst under guldåren) var något av ett "Houdini-lag" som kunde krånglar sig ur den tuffaste knipa.

Och det var till slut nära nog även den här gången, särskilt tack vare en het Jonas Edling .

Edsbyns lagkapten stod för tre (!) mål under sista kvarten, varav ett brutalt distansskott som målsökande missil rätt upp i nättaket. Men möjligen från lite väl långt håll, och med lite väl fri sikt, för att helt fria Bollnäs målvakt Niklas Prytz från ansvar.

Nu räckte det inte hela vägen för Edsbyn, som förlorade säsongens tredje raka hemmaderby mot Bollnäs.

Men på måndag är det ju dags för "bortafördel" igen...

Mer läsning