Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är årets tyngsta värvningar

/
  • Christoffer Edlund tar plats nummer två på listan – strax efter trollkarlen Johan Esplund.

Mitten på maj – och silly season har gått ner på lågvarv.
Då listar Bandypuls årets tyngsta värvningar i elitserien så här långt.

Annons

1. Johan Esplund – från Västerås SK till Villa Lidköping

Årets spelare i svensk bandy förra säsongen flyttar "hem" till Villa. Anfallaren är en av världens mest sevärda spelare och kan troligtvis göra mer saker med en boll än en viss Zlatan (John Carew är inte ens med i leken här). Med radarparet och bästa vännerna Johan Esplund och Daniel Andersson i samma lag blir Villa en utmanare på allvar.

2. Christoffer Edlund – från Jenisej till Sandviken

Trots att anfallaren bara var utlånad till Jenisej och har ett år kvar på kontraktet med SAIK får han ändå räknas som en värvning. SAIK-tränaren Anders Jakobsson har hyllat honom som världens kanske bästa anfallare. Hur stålmännen ska få ihop det med alla stjärnnamn i offensiven återstår att se, men bäva månde motståndarna.

3. Rinat Shamsutov – från Dynamo Moskva till Tillberga

Äntligen har elitserien fått sin mäktiga, rutinerade ryss (skadedrabbade Misja Pasjkin får ursäkta) – och det känns härligt kaxigt att det är elitseriejumbon Tillberga som värvar från öst. Rinat Shamsutov var drivande på Dynamo Moskvas mittfält förra säsongen och blir ett superlyft för "Zockes" gäng. 41-årigt spelgeni med vass passningsklubba som håller i ytterligare några år.

4. Johan Östblom – från Neftyanik till Hammarby

Elegant ytterhalv/mittfältare som är klar för två år i Hammarby efter en sejour som proffs i Neftyanik. Slog igenom i Bollnäs från 2002 till 2004 och har sedan dess spelat i svenska storklubbar som Västerås SK, Hammarby och SAIK. VM-debuterade i våras. Starkt tillskott i ett Hammarby som ser högintressant ut.

5. Anders Spinnars – från Neftyanik till Bollnäs

Bollnäs har inte landat den där målskytten man behöver, men kan åtminstone glädjas åt att ha fått hem Anders Spinnars från proffslivet i Ryssland. Nära nog komplett som back – brytsäker och ett offensivt hot med sitt starka skott. Så nära landslaget som det bara går att komma.

6. Simon Jansson – från Edsbyn till Västerås SK

Kanske har Red Farmers-favoriten Sveriges svåraste bandyuppdrag framför sig – att ersätta Johan Esplund i VSK. Var en av Edsbyns mest drivande spelare (igen) förra säsongen och det blir högintressant att följa honom i Mesta mästarna kommande säsong. Står han pall för pressen?

7. Mattias Hammarström – från Sirius till Edsbyn

Ortens hårdskjutande son vänder hem efter en allt annat än smärtfri utflykt till Uppsala. Blev bäste poängplockare i Sirius i fjol, men återkomsten till Edsbyn kommer att öka målproduktionen avsevärt. Många målvakter lär få vittja nätet efter hans kanoner i Svenska Fönster Arena – och alla andra arenor – i vinter.

8. Ilari Moisala – från Broberg till Vänersborg

Har växt fram till en försvarare av världsklass under de senaste säsongerna. Är precis som Anders Spinnars ett offensivt vapen med sitt (hörn)skott. Enormt tapp för Broberg, likafullt en klassförstärkning av Vänersborg.

Mer läsning