Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är SAIK:s drömspelare - värvar mittfältare från ryska mästarlaget

/

SAIK har hittat sin mittfältare – och det är en världsspelare.
24-årige Alan Dzhusojev har fyra raka VM-guld och har blivit rysk mästare i Jenisej de tre senaste åren.
Nu blir han Sandvikens spelare i två år framåt.
– Vi har fått vår drömspelare, säger SAIK:s sportchef Daniel ”Zeke” Eriksson.

Annons

Det fanns en plan när SAIK släppte iväg Patrik Nilsson, som nu gjort klart med Bollnäs. Planen var att stärka upp mittfältet, och på den positionen finns det få spelare i världen som är bättre än just Alan Dzhusojev.

– En av de allra bästa tvåvägsspelarna skulle jag vilja säga, han kommer få en drivande roll på vårt mittfält och det är samtidigt ett stort steg för svensk bandy att en rysk landslagsspelare väljer att komma hit och spela.

Ja, varför gör han det?

– Vi visste att han var sugen på nya utmaningar, att han är intresserad av språk och vill utvecklas som spelare och människa. Vi kan ju inte konkurrera när det gäller pengar, jag tror snarare det är upplevelsen han är ute efter.

Hur mycket kostar det er?

– Han kommer ha en bra normallön i elitserien, det är inga fantasisummor.

Alan Dzhusojev är en Jenisejprodukt där han varit med och vunnit det ryska mästerskapet tre år i rad. Han har dessutom vunnit VM fyra år i rad, och blev utsedd till VM:s bästa mittfältare i Uljanovsk senast.

Dzhusojev är god vän med Christoffer Edlund sedan deras gemensamma tid i Jenisej och det har säkert spelat in i klubbvalet, liksom det faktum att SAIK nu har en rysk tränare i Sergej Infalin, som tränar laget tillsammans med Magnus Brodén.

Brodén, som tidigare i veckan förnekade att Dzhusojev var aktuell för SAIK, på samma sätt som han förnekade att han själv skulle bli SAIK-tränare.

– Vi har velat hålla locket på när det gäller den här övergången, det är alltid bättre om man kan jobba i det tysta, förklarar ”Zeke” de grundlösa dementierna.

Alan Dzhusojev gör sitt första träningspass med laget på söndag.

Utländska spelare i SAIK-dressen hör inte till vanligheterna. De enda ryssar som spelat i SAIK tidigare är Micha Svechnikov och Rinat Sjamsutov. Kontraktet är på två år.

Mer läsning