Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här drillas Broberg av Anders Södergren

/

Det blev en annorlunda uppladdning inför elitseriegenrepet för Broberg.
Skidstjärnan Anders Södergren kallades in som extratränare.
– Det dunkade på rätt bra i magen under de sista övningarna, säger målvakten Dennis Wasberg.

Annons

Under 45 intensiva minuter i tennishallen i Söderhamn drillade Anders Södergren med stor glädje och entusiasm spelarna i Broberg.

Sedan kunde Dennis Wasberg pusta ut:

– Det var roligt: Anders har en gedigen träningsbakgrund som skidåkare och det är kul att få några nya influenser.

Läs också: Inget svar om Wijks skada: "Inte optimalt"

Södergren var också på plats för att inspirera och komma med tips. Träningen bestod mestadels av övningar som fokuserade på rygg, mage och bål.

– Det dunkade på rätt bra i magen under de sista övningarna. Han gjorde 100 repetitioner och själv var man slut efter 25, säger Wasberg.

Anders Södergren var även på besök i hemstaden Söderhamn för att under torsdagskvällen närvara vid en sponsorträff arrangerad av Broberg. Någon timme tidigare gjorde 38-åringen ett tillfälligt inhopp som tränare och var nöjd med det han fick se.

– De skötte sig bra. Det blev lite allmänt stuk på träningen som man kan köra ganska ofta utan att det ska slita för mycket. Men jag lät bli och köra några benövningar eftersom jag vet att Broberg har match i morgon kväll (fredag).

Kan Broberg lära sig något av hur ni skidåkare tränar under försäsongen?

– Framför allt tror jag mycket träningsdisciplin som det krävs när man är individuell idrottare. Att också tar egna initiativ som lagspelare och ger det lilla extra för att nå upp till den absoluta eliten. Det tror jag säkert många gör. Men det är lätt att hamna i lagets nivå och att man inte törs kliva upp ytterligare en nivå själv, säger den olympiske mästaren i stafett från OS i Vancouver 2010.

Göran Härdin ansvarar tillsammans med Åsa Lemberg för Brobergs försäsongsträning har själv en bakgrund som skidåkare.

Och han håller med Södergren:

– Det gäller att få in den egna disciplinen i träningen. Men det har blivit en stor skillnad jämfört med tidigare, säger Härdin

Läs också: Broberg startar upp flicklag

Anders Södergren brukar normalt inte rycka in som extratränare för lag inom andra idrotter. Den egna skidkarriären tar fortfarande alldeles för mycket tid. Även om han börjar se slutet.

– Jag klivit in på ett jobb som sponsorcoach och i vinter ska jag köra en del Ski Classic-lopp. Men det blir den sista säsongen som jag satsar. Nu går jag mest och väntar på snön.

Hur mycket följer du Broberg?

– Jag kollar resultat och tabell såklart. Men jag inte så mycket i Söderhamn så jag kan se några matcher, säger Anders Södergren.

Läs också: Söderberg vill skjuta Broberg till semi

LADDA HEM APPEN: Bandypulsappen fortsätter att göra succé!

Mer läsning