Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här "glidtacklas" Fagerström av Villas landslagsback: "Han nyper mig med skridskoskenan"

Christoffer Fagerström tacklades tufft av Villas Martin Johansson i västderbyt.
Smällen tog så illa att Vänersborgstjärnan tvingades utgå en period av matchen.
– Jag tappade känseln i slutet av ryggen, säger han.

Annons

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från Villa–Vänersborg

Villa Lidköping besegrade Vänersborg med 5–1 på onsdagen. Det på förhand glödheta västderbyt blev till slut en ganska enkelsidig historia.

Men som vanligt saknades inte känslor på planen när de två rivalklubbarna möttes. Bland annat hamnade Villas ytterhalv Lars Fall i slagsmål med bortalagets Felix Pherson under första halvleken.

En kvart innan hade en annan situation väckt känslor på både läktare och i sociala medier. Det var efter knappt 20 minuter som Villaförsvararen Martin Johansson satte in en glidtackling på Christoffer Fagerström. Vänersborgs spelmotor slog runt ett varv i luften innan han dunsade i isen.

– Jag ser en lucka och försöker gå runt när han går ut på mig hårt. Vet inte om han tappar skäret eller gör det med vilja, men han nyper mig med skridskoskenan så att jag faller framåt. Några grabbar sade att han gick in hårt, säger Christoffer Fagerström, som betonar att han inte sett situationen i efterhand.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från Kungälv–Bollnäs

På grund av smällen tvingades Christoffer Fagerström utgå från matchen i slutet av första halvlek.

– Jag tappade känseln i slutet av ryggen. Det var lite otäckt, jag vet inte vad som hände. Jag måste ha landat jävligt illa. Jag tror att jag landar i en vridning när kroppen slår i isen, säger Christoffer Fagerström, som var tillbaka i spel till andra halvlek.

Någon fara för Vänersborgs viktiga hemmamatch mot Hammarby under fredagen ska det inte vara.

– Det skulle jag inte tro om jag känner mig själv, säger Christoffer Fagerström.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från Hammarby–Edsbyn

Martin Johansson visades ut tio minuter för tacklingen. På tv-bilderna ser det ut som att han protesterar mot domslutet, men Villas landslagsback – som togs ut i Svenne Olssons VM-trupp till Uljanovsk – ger en annan version.

– Jag protesterade inte mot utvisningen, det var mer att jag skulle kolla hur det var med honom, säger Martin Johansson.

– Det var absolut inte meningen att det skulle bli en sådan jäkla smäll. Det gick så fort för honom, så jag var tvungen att satsa rakt ut mot sargen för att stänga till. Då när jag tar sista skäret spetsar jag i isen. Jag tror att jag redan är nere på knä när han åker in i mig, fortsätter han.

För Martin Johansson har det senaste dygnet varit minst sagt positivt, med en seger i västderbyt och en plats i VM-truppen.

För Christoffer Fagerström är läget det omvända: Tung förlust mot Villa och petad från VM.

– Det är väl ganska så enkelt att lista ut. Jag vill vara med där och det är jag inte. Då är en naturlig reaktion att jag blir besviken. Att spela bandy med Berlin (Daniel), Hellmyrs (Per) och alla de där riktigt bra spelarna är kul i sig och jag drar jättegärna på mig landslagströjan, så det är klart att det var en tung dag i går.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!