Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helavuori segerviss inför World Cup: "Tar vi oss vidare har vi ett bra slagläge"

Det är världens bästa klubblagsturnering. Bollnäs har inte vunnit sedan 2005.
Men nu är det dags igen menar lagets finske stjärna Samuli Helavuori.
– Tar vi oss vidare har vi bra slagläge och vi har fått ett bra spelschema med mycket vila inför en kvartsfinal, säger han inför World Cup i Sandviken.

Annons

Efter en stabil försäsong så väntar säsongens riktigt tunga prov – klassiska World Cup i Sandviken. Bollnäs ställs mot Jenisej, Akilles och Vetlanda i grupp D.

Samuli Helavuori och Bollnäs har varit stabila under försäsongen, nu hoppas finländaren på seger i World Cup – i så fall Bollnäs första sedan man slog Edsbyn med 3–2 i Ljusdal 2005.

För Samuli Helavuori är det egentligen bara en grej som måste bli bättre för att Bollnäs ska kunna nå en final.

– Vi måste göra fler mål, det är ganska enkelt egentligen, det är lite fler vassa chanser som gäller för oss. Annars har vi bra koll på saker och ting. Vi gjorde en bra svenska cupen med bra defensiv i stora delar, vi har vårt spel vi haft några säsonger som fungerar, säger han.

Helavuori är rätt hoppfull inför turneringen som Bollnäs inleder mot finska Akilles på torsdagskvällen. Ett lagom motstånd också för att på allvar ställa in det viktiga hörnskyttet, något som måste fungera när det som i World Cup är 2x30 minuter som gäller som matchtid.

– Ja, det blir inte så många chanser, det blir väldigt små detaljer som måste fungera. Hörnskyttet har inte fungerat, det har varit lite tufft i början, men vi har inte tränat så mycket på det. När man sitter och åker så blir det mer andra saker än hörnor, det blir mer när vi får is hemma, säger Samuli Helavuori, som är mer glad över att Bollnäs lyckats bryta förbannelsen från förra säsongen när det gäller straffar.

– Stämmer allt för oss så är det helt möjligt för oss att vinna cupen, vi har en bra och tuff grupp. Tar vi oss vidare har vi ett bra slagläge.

Din egen form?

– Det känns som om min utvecklingskurva går stadigt uppåt, och när vi får stor is så blir det ännu bättre. Jag känner att jag får ta den plats jag vill ha och får vara delaktig och ha mycket boll.