Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs matchhjälte i förlängningen mot Villa: "Den sjukaste match jag spelat på länge"

/

Villa Lidköping och Bollnäs var elitseriens tätaste lag.
Det gäller inte i semifinalserien – som på lördagen bjöd på säsongens knäppaste scenario.
– Det här är den sjukaste match jag spelat på länge, säger Per Hellmyrs matchhjälte med sitt 8–7-mål i förlängningen

Annons

Hur skulle Bollnäs komma tillbaka efter 1–8 i Lidköping? Svaret kom direkt när laget satte högsta fart hemma på Sävstaås och efter två mål från en glödhet Ville Aaltonen skaffade sig 2–0 på drygt tio minuter.

TV: Spinnars gav Bollnäs chans i förlängningen

Och på den vägen fortsatte Bollnäs. Man radade upp lägen och hörnor och Villa såg ut som ett skräckslaget juniorlag.

Spelmässigt hade ingen protesterat om Bollnäs gått till halvtidsvila med en 4–0-ledning.

Men efter 45 minuters spel kunde ett skrattande Villa Lidköping glida in mot omklädningsrummet med 4–2 efter säsongens sjukaste vändning på Sävstaås.

Vad hände?

TV: Hägglunds analys från semifinal 2

Några felbeslut i fel lägen gav Villa en chans att komma in i matchen och när David Karlsson satte sitt andra mål för dagen för 4–2 i den 41:a minuten var det Bollnäs som var paralyserat.

– Vi hade rätt kraftigt spelövertag i första halvlek men de får sina enkla mål som vi inte kan städa undan. Det var jäkligt tungt så klart. Men vi sade i halvtid att det är 45 rätt långa minuter kvar, säger Per Hellmyrs.

Direkt i andra halvlek kom Bollnäs ut som i den första, satte högsta fart och gick upp till 4–4, sen kom ett nytt ras och laget tappade till 4–7 för att komma tillbaka till 7–7. Det sista målet inslaget på hörna av Anders Spinnars i minut 89..

– Vi kommer ju ikapp, men sen rasar det igen och man tänker vad är det som händer. Men sen är det så starkt att vi hämtar upp. Det känns som vi kommer tillbaka 100 gånger, säger Per Hellmyrs.

Spinnars mål tog matchen till förlängning och i den 104:e minuten, sedan Villa haft ett jätteläge genom Jesper Eriksson, kunde Hellmyrs avgöra med sitt tredje mål för dagen.

– Det var på halvvolley där bollen gick ner i isen och sedan upp i taket. Det är skönaste målet på väldigt länge. Men vi är så värd den här segern, inget snack om saken. Vi visar offervilja och moral i 104 minuter, säger Bollnässtjärnan, som nu såg ut att gå för fullt och visa upp hela sitt register som spelare

– Förra matchen var vi inte nöjda med någonting. Jag tror alla kollade sig själva i spegeln och sa att vi inte var nöjda och att vi skulle ta revansch. Om alla är och stuttar på sin maxnivå så kan det här bära långt. Det här stärker oss otroligt mycket.

SVT sände matchen i sin Vinterstudio och därför var det bara 1 910 personer på plats på Sävstaås. Men trycket som skapades var kanske säsongsbästa.

– Det var ett otroligt tryck, fy fasen. Det här är så läckert med de här matcherna, det kan verkligen gå hur som helst. Det blir så konstiga grejer som inte sker i serien. Det blir mycket slumpartade saker som blir avgörande.

Nämnas bör även Daniel Berlin som svarade för en stark insats trots att han blev punktmarkerad i andra halvlek. Dessutom tvåmålsskyttarna Ville Aaltonen och Christian Mickelsson där den sistnämnde satte det så viktiga 5–7-målet direkt efter Johan Esplunds 7–4 för Villa.

Det blev startskottet på en för Bollnäs del rätt magisk eftermiddag...