Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs på kurs mot toppform inför ödesmatchen: "Klart vi ska ha fördel av hemmaplan"

En rolig halvlek duger inte längre.
Nu laddar Bollnäs för att faktiskt aktivera hela hemmafördelen.
– Vi ska kriga och vara kliniska i 95 minuter, och jag räknar med att vara i toppslag igen, säger Per Hellmyrs inför måndagens avgörande derbykvart på Sävstaås.

Annons

Det är redan en klassisk kvartsfinalserie och ett märkligt drama där ärkerivalerna Edsbyn och Bollnäs turas om att vinna på bortais.

Och om den inte för alltid ska få stämpeln som "borta bäst-kvarten" i historieböckerna, då måste Bollnäs GIF bryta den trenden.

Per Hellmyrs är övertygad om att det går.

Läs mer: Byns skarpskyttar avgjorde första matchen

– Såklart vi ska ha en fördel av vår hemmaplan, det är nu det verkligen gäller. Jag hoppas också att blir mycket folk på läktaren som kan ge oss det stöd vi behöver, säger Per Hellmyrs.

Bollnäs stjärnlirare har också en klar idé om vad som felat i de två tidigare hemmamatcherna.

– Dels har vi fått lite klen utdelning på spelövertag och chanser i första halvlekarna, och dels har det blivit en del ganska slumpartade och billiga mål som blivit lyft för Edsbyn, konstaterar Hellmyrs, som också vet vad som krävs för att nå en semifinal mot Villa Lidköping.

– Nu handlar det om fullt fokus på att stänga igen, och fokus på alla små detaljer som betyder så mycket i ett slutspel. Här kan ett långskott, en styrning eller en viktig brytning bli helt avgörande. Inget är givet.

Ungefär som när ni var nära att tappa greppet senast då, där en sen reducering förändrade matchbilden helt?

– Jo, precis. Och det är verkligen inte första gången det händer i sportens värld, och särskilt inte i bandy. Man hugger tag i det halmstrå som man kan få. Det var ju samma sak i andra matchen på Sävstaås, då var det vi som var nära att spurta ikapp .

Den bästa metoden att hålla alla halmstrån på avstånd är såklart att fixa några mål att gå på.

– Det betyder hur mycket som helst, ett eller flera mål i rätt lägen blir ofta det som avgör i slutändan. Det är bara att jobba på stenhårt och hoppas vi får den utdelningen också.

Per Hellmyrs själv har inte varit i bästa fysiska form i slutspelet.

Han missade den första matchen helt, och spelade den andra på halvfart.

Läs mer: "Hellmyrs härförare med gyllene mission"

Men i de två senaste matcherna har formkurvan varit stigande igen.

– Jag var borta en vecka och tappade en del, även om jag jobbat allt jag orkat för att sköta min ruta. Nu känns det bättre för varje match, och nu hoppas jag vara tillbaka i absolut toppslag på måndag. Det är min målsättning, och jag räknar med det, säger Per Hellmyrs.

Med täta och tuffa matcher handlade söndagen om en lättare träning – och mer om umgänge med familjerna.

– Det gäller att samla kraft. Det är ju ingen vanlig fajt som väntar. Det är så häftigt, och ett stort privilegium att få möjlighet att spela en sådan sällsynt och stor match...

Läs mer: Mickelsson säkrade segern