Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"I år var det bara jag som inte höll måttet"

/

Bollnäs Bandy drog till Monaco även i år.
Och enligt storstjärnan Daniel Berlin är det den perfekta starten på en lång säsong.
– Det är en grej som man pratar om hela säsongen, det händer ju roliga grejor hela tiden, säger han.

Annons

Laget landade i Nice på fredagen och bytte genast om till träningskläder och vandrade de tre milen mot Monaco. Och sedan följde fyra jobbiga, utmanande och roliga dagar i bergen mellan Frankrike och Italien.

Bollnäs gjorde samma sak förra hösten och det är en populär inledning på säsongen menar Daniel Berlin.

– Det har varit bra, vi är jättenöjda med det här lägret. Helt annorlunda mot vad vi gör annars. Det var ju bra redan ifjol när man kom som ny. Man går inte bara och pratar bandy utan om allt möjligt och lär känna varandra på ett annat sätt, säger han.

I och med rutinen från förra året så gick allting betydligt bättre, något som tränaren Jocke Forslund kan intyga.

– Alla var bättre förberedda och upplägget väldigt mycket bättre. Grejen är ju att vara tillsammans under blandade former. Det är himmel ibland och jäkligt tungt ibland, säger Jocke, som själv kämpade på sida vid sida med sina spelare.

– Jag var med och gick, men bröt en dag och gick inte sista dagen. Jag hade ont i fötterna. I år var det väl bara jag som inte höll måttet, och det är ju bra. Jag är ju lite för gammal. Det blir ett maraton om dagen så det är svårt att klara fötterna. Men man får se väldigt mycket.

Hur långt gick ni?

– Det var 17 mil totalt i fantastiskt miljö, både efter kustlinjen mot Medelhavet från Nice till San Remo i Italien. Och sedan gick vi upp i bergen, det var kuperat hela tiden. Vi var nog upp på 1 500 meter någon dag, men höjdmeter blev det väldigt många fler.

Den ende som saknades på resan var nyförvärvet Christian Mickelsson som väntar tillökning i familjen.

Nu fortsätter vardagen med isträning. Första träningsmatchen spelas söndag 30 augusti då Bollnäs möter Broberg i Svenska Fönster Arena.

Mer läsning