Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga besked om Blombergs knäskada efter matchen mot Kalix

/
  • Tränaren Jonas Claesson tar väntan på besked om Blombergs skada med ro. Blomberg fick en rejäl smäll under bortamatchen mot Kalix och fördes till sjukhus i ambulans.

2-6 på bortaplan - det var en glädjande seger för Vetlanda borta mot Kalix. Men segern grumlades när Pontus Blomberg i en och samma situation åkte ut för ett våldsamt slag och samtidigt skadades så illa att han lämnade arenan i ambulans.

Annons

– Vi gläder oss åt segern tills vi vet vad som hänt, sade tränaren Jonas Claesson efter matchen.

Dagen efter är det fortfarande oklart hur det står till med Pontus Blomberg.

– Han är pigg. Men vi fick inga besked för det fanns inga röntgenläkare på plats, säger Jonas Claesson.

De väntar just på flyget när Bandypuls når Claesson, som räcker över samtalet till Blomberg.

– Jodå, efter omständigheterna mår jag ganska bra. Det låter värre än vad det var men jag fick inte ut benet i rätt läge så jag åkte in, säger Pontus Blomberg.

Knäet fick sig en rejäl kyss och är svullet på onsdagen, men klara besked från läkare saknas alltså ännu.

Se klippet med situationen här.

– De gjorde en vanlig röntgen men det fanns ingen röntgenläkare där så bilderna skickas till Vetlanda, säger Blomberg och fortsätter:

– Det är svullet men känslan är att det är en blödning eller så, inget värre än så. Det finns en risk att det kunde vara en spricka i knäskålen eller så, men det tvivlar jag på, säger han.

Han tror inte att han är redo för spel nästa match och det kommer troligen att dröja några dagar innan klara besked kommer om läget och hur länge Blomberg eventuellt blir borta. Så här beskriver han själv situationen som ledde fram till skadan:

– De spelar igenom oss och jag kommer lite efter i situationen och då krokar vi i varandra. Det blir en smäll ben mot ben. Då gjorde det ont, säger han med eftertryck.

Läs också om matchen mot Kalix här och här kan du se matchen.

För mer bandynyheter: ladda ner Bandypulsappen här!

Mer läsning