Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spår av Mossbergs skada när SAIK slog Edsbyn – till ingen nytta

/
  • Det syntes inget av Daniel Mossbergs skada när SAIK vann mot Edsbyn med 4–3. Däremot spelade Patrik Nilsson bara en halvlek.

SAIK spelade med både Daniel Mossberg och Patrik Nilsson – och vann mot Edsbyn med 4–3.
Men när toppkonkurrenterna samtidigt vann pekar allt på att laget ändå slutar fyra i tabellen, och inte får välja motstånd i slutspelet.

Annons

Placeringen, om det nu står sig, eftersom ingen tror att varken Villa eller Bollnäs tappar poäng mot Sirius eller Tillberga i den sista omgången är den sämsta för SAIK:s del sedan 2009.

Vilket kanske säger mest om lagets höga nivå de senaste åren.

– Naturligtvis hade vi velat vara högre upp, men det här är nog den tuffaste och jämnaste elitserien på länge, och det tycker jag har visat sig, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson, som fick klartecken från både Daniel Mossberg och Patrik Nilsson efter deras istest på hemmaplan inför matchen mot Edsbyn.

– De har varit med så länge att de vet bäst själva om de kan vara med eller inte. De är inte rädda om sin plats, hade det varit en junior hade man fått kliva in och styra på ett annat sätt. Och när de kände att det var okej var det bara att låta dem spela.

På Daniel Mossberg märktes det inte ett dugg att han fick ett hårt slag senast, däremot hade han ett prydligt blåmärke över ena knät. Mossberg var SAIK:s främste spelare tillsammans med Linus Forslund i en match där SAIK tidigt fick utdelning och kunde koncentrera sig på att ligga rätt i försvarsspelet.

– Deffen har vi pratat mycket om, och den måste ju funka nu. Det håller inte att släppa in sju mål i ett slutspel, säger Mossberg och kommenterar sin skada så här:

– Jag var riktigt stel på morgonen, men det släppte när jag var ute och åkte mig varm. Kan vi spela med fullt lag ska vi göra det, oavsett om man är lite halvskadad.

Patrik Nilsson spelade en halvlek, och satt sedan bredvid och trampade på en motionscykel när Edsbyn på slutet av matchen kröp så nära som 3–4.

– Det känns betydligt bättre i alla fall, men smärtan kom smygande och då var det lika bra att avbryta, säger Nilsson, som har röntgat ljumsken och kunnat konstatera att ingenting i muskeln är skadat.

SAIK avslutar nu mot Vänersborg på tisdag och får efter det med all sannolikhet avvakta vilket kvartsfinalmotståndet blir.

Vi frågar Daniel Mossberg vilket lag han tror blir över till SAIK?

– Ingen aning. Alla verkar tro Hammarby, men det blir tufft oavsett.

Sen kliver sliparen Christer "Kittna" Berg in i omklädningsrummet.

– Tabellplaceringen är klar, är det nån som vill vila på tisdag?

Ingen anmäler sig frivilligt.

– Vadå, vill du spela eller, undrar Mossberg och skrattar.

■■ Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!