Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spel för Nilsson – på hur länge?

/

Det blir inget spel för Patrik Nilsson i andra kvartsfinalen mot Broberg.
Och frågan är när han kan vara tillbaka.
– Det går inte att säga innan vi fått svar från röntgenundersökningen, säger tränaren Stefan Söderholm.

Annons

Medan SAIK laddade upp för tisdagens kvartsfinalmatch nummer två åkte Patrik Nilsson till Stockholm för närmare undersökning av det knä som fick en olycklig smäll efter kollision med lagkompisen Niklas Gälman på uppvärmningen inför första kvartsfinalen i lördags.

Nilsson gjorde en magnetröntgen på artrokliniken på Sophiahemmet.

Nu väntar han och SAIK på svaret.

– Innan bilderna kommer går det inte att säga nåt alls. Men Patrik är svullen och har lite ont, förklarar Stefan Söderholm.

Är du orolig att det ska bli långvarigt?

– Det känns ju som det inte är nån idé att vara orolig innan beskedet kommer. Vi hoppas få veta under tisdagen. Men det är så klart riktigt tråkigt att det skulle bli så här. Man vill ju att alla ska vara tillängliga när det drar ihop sig.

SAIK har, även utan Patrik Nilsson, ett slagkraftigt anfall med Erik Pettersson och Daniel Mossberg i spetsen och en Linus Forslund som är redo att spela mer – men det är ändå elitseriens skyttekung som saknas.

– Det är klart att han saknas, inte minst på fasta situationer där han är riktigt farlig, säger Stefan Söderholm.

Patrik Nilsson försvann väldigt plötsligt inför första kvartsfinalen, men SAIK gick ändå ut och levererade. Nu har Söderholm och de andra i ledarstaben kunnat förbereda sig på match utan Nilsson.

– Egentligen spelar vi inte annorlunda utan Patrik, spelarna har fortfarande sina olika roller, säger Söderholm.

– Och innan vi får reda på motsatsen så hoppas vi att Patrik snart ska vara tillbaka. Han var ganska förhoppningsfull själv under måndagen trots allt.

Mer läsning