Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte optimalt att vara med"

/

Bollnäs var kvalificerat för spel i årets Svenska cupen – men valde att tacka nej.
Nu berättar Jocke Forslund varför.
– Vi tycker att det blir för mycket, säger tränaren, som även har synpunkter på cupens upplägg.

Annons

25-27 september avgörs Svenska cupen i Lidköping. Lagen som är kvalificerade till turneringen är de som spelade slutspel i elitserien i fjol – förutom ett: Vetlanda. Smålandsklubben har tagit en av platserna eftersom Bollnäs, som slutade femma i elitserien, valt att tacka nej till turneringen.

– Vi tycker att det blir för mycket och bedömer att det inte vore optimalt att vara med. I så fall ska vi spela tre cuper och vi har en liten trupp. Därför prioriterar vi att vara med i World cup och Edsbyn (Champions cup). Det är viktigare att spela på närorterna så att nära, kära och de som stöder oss kan komma och kolla, säger Jocke Forslund.

Bollnästränaren uttrycker dessutom tveksamhet till hela turneringens upplägg. Med Champions cup och World cup som redan består av intensivt helgspel tycker Jocke Forslund att Svenska cupen i stället borde spelas över flera veckor.

– Jag skulle vilja att man blev inlottad i grupper och att man sedan spelade matcherna i augusti och halva september. Att man spelar 90-minutersmatcher varje fredag i tre veckor och att det sedan blir slutspel och final, säger han och fortsätter:

– Det är för mycket helgsammandrag nu, som när grabbarna (sönerna Linus och Rasmus Forslund i SAIK) var små och åkte till Söderfors och spelade 18 matcher på en helg. Det är fortfarande samma tänk som när det inte fanns hallar.

Vad gör ni i stället för Svenska cupen den där helgen?

– Vi är lediga, man kan nästan säga att det är vår enda lediga helg i höst. Många lag som är i Lidköping väljer att vara lediga helgen före World cup, men då åker vi till Uppsala och möter Neftyanik. Det känns angeläget att få en match där också. Jag är rätt så nöjd med vårt spelschema, säger Jocke Forslund.

På söndag gör Bollnäs säsongsdebut mot hälsingerivalen Broberg i Svenska Fönster Arena i Edsbyn. Förutom några lättare sjukdomar efter lagresan till Frankrike är Jocke Forslund redo att starta säsongen. Bollnäs genomförde första ispasset på fullstor is i Edsbyn i måndags.

– Det var riktigt bra och nyförvärven känns jättebra. Jämför man med hur det såg ut i fjol så ligger vi en bra bit längre fram nu. Ismässigt kanske vi ligger bakom många lag än, men det kommer vi att ta i kapp, säger Jocke Forslund.

Bollnäs har värvat hemvändande försvararen Anders Spinnars, Neftyanik, och anfallaren Christian Mickelsson, Vetlanda, inför kommande säsong.

Mer läsning