Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson laddar för smärtsam ödesmatch – med sprucket revben: "Märkligt att jag ska få skit"

Smärtstillande och hård tejpning.
Det krävs för Simon Jansson i dagens femte och avgörande semifinal.
– Det gör ont, men står man ut med i det här läget, säger Västerås nyckelspelare, som tycker det är märkligt att kritiseras för att han kan spela efter Daniel Mossbergs klubbstöt.

Annons

– Alltså, det är ju jag som får en smäll och missar nästan en hel match. Och när jag sedan, mot alla odds, kan komma tillbaka och spela i den fjärde matchen - då är det jag som får skit för det. Inte för att jag bryr mig så, det vara bara häftigt när alla buade i Göransson, säger Simon Jansson till BP på söndag förmiddag.

Han laddar för den femte och avgörande semifinalen mot Sandviken i ABB Arena, en ödesmatch som startar 17.00 och som direktsänds av Bandypuls.

Smärtan får han leva – och spela – med ett tag till.

– Läkarna har konstaterat att det handlar om ett sprucket revben, och det tar sin tid och kan dessutom kännas än värre längre fram i läkeprocessen. Jag har haft liknande skador förr, och vet hur det funkar, säger Jansson, som samtidigt hade lite tur i sammanhanget när Daniel Mossberg stötte in sitt klubbskaft (buttending) i sidan.

– Skadan sitter mer åt ryggen till, vilket gör det lättare att spela mer obehindrat. Men det krävs ett specialskydd, hård tejpning runt om hela kroppen och smärtstillande tabletter. Sedan är det bara att bita ihop och köra. Hade det hänt mitt i säsongen då hade jag säkert vilat ett antal matcher, säger Jansson.

Som kan bekräfta sin syn på en ful och kraftfull smäll.

– Jag stod upp när det hände, och försökte avsluta ändå. Men sedan gick det inte att stå rakt längre. Jag försökte med kylsprej i paus, men det hjälpte inte. Det var omöjligt att räta på ryggen. Bara tanken att jag skulle ha fejkat en skada är ju absurd. Jag har heller inget med anmälningen att göra egentligen, jag har bara fokuserat på att försöka komma tillbaka i spel på bästa sätt.

Simon Jansson har inte hört något mer från Daniel Mossberg sedan ett sms efter den tredje semifinalen där han undrade hur det hade gått.

– Nä, han frågade bara hur det var och menade att hans uppsåt inte vara att skada mig. Men sedan kan jag inte riktigt fatta varför han, och Sandviken, inte riktigt kan stå för det som hänt, säger Simon Jansson, redo att ta smärtvägen till en SM-final i Tele2 Arena.

Ett jämförande exempel kan vara Gabriel Landeskog som fick tre matcher avstängning (och 1,7 miljoner i böter) efter en ful crosschecking i NHL-hockeyn.

När Colorados lagkapten väl studerat reprisen var han mycket ångerfull.