Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Nygren om sin nya roll: "Jag har mer att ge"

/

Han har spelat ytterhalv i nästan hela sin karriär.
Numera är det en offensivare roll på mittfältet som gäller för Jonas Nygren.
– Det har gått både bra och dåligt. Jag har mer att ge, säger han inför derbyt mot Edsbyn.

Annons

Det var ett något tilltufsat Broberg som gick till det veckolånga landslagsuppehållet efter mindre smickrande 1–9 mot Vänersborg och uddamålsförlusten mot Bollnäs.

– Vänersborgsmatchen är inte så mycket att orda om och den har vi lagt bakom oss. Vi gjorde ändå en bra match mot Bollnäs och bygger vidare på det, säger Jonas Nygren.

LÄS MER: Broberg tvättade bort skammen – trots tunga förlusten

Frågan är ändå hur Broberg mår efter två nederlag i följd. Jonas Nygren menar att laget är fyllt av självförtroende och han ser fram emot kvällens derby, som även den spelas på bortaplan.

– Edsbyn har väl ännu inte förlorat än på hemmaplan. Det är väl dags då på tisdag. Det är en viktig match om vi vill hänga med i tabellen.

Nio poäng och en tionde plats i elitserien – det är Brobergs facit så här långt. Det är tre poäng mindre jämfört med samma tidpunkt förra säsongen (se faktaruta). Efter Edsbyn väntar Sandviken hemma på Hällåsen på fredag.

Hur tänker du kring tabelläget?

– Självklart skulle vi ha haft fler poäng, men samtidigt går det inte att stirra sig blind på det. Serien är lång och vi kommer igen.

LÄS MER: Tabellen i elitserien

Jonas Nygren fyller 33 år i mitten av februari nästa år. Han har nästan alltid spelat ytterhalv och blev också förra året uttagen i Bandypulslandslaget på just den positionen. Och Brobergs nummer 16 erkänner att det tagit lite tid att hitta rätt i sin nya roll.

– Jag spelade på mitten även under delar av förra säsongen. Men samtidigt har jag haft samma båge på isen i nästan hela livet. Det är mycket som är nytt och man får tänka till lite extra, då kan det låsa sig ibland. Jag har mer att ge. Absolut.

Vad är det som gäller mot Edsbyn?

– De vill hålla i bollen rätt mycket. Det gäller att vi vårdar bollen bra och ha en ruskigt stark defensiv. Det är nyckeln, säger Jonas Nygren.

Totalt hade Broberg tre spelare i tre olika landslag borta under uppehållet – Eetu Pehukuri, Simon Blomquist och Fritjof Hagberg. Mot Edsbyn saknas Robert Dammbro och Robin Redin som båda är skadade. Joakim Jonsson kliver tillbaka in laget och Vadim Arkhipkin, som tillhörde Brobergs bästa spelare senast, har fortsatt inga känningar av den tidigare revbensskadan.

LÄS MER: Här är de 10 största snackisarna i elitserien

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning