Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Nygren: "Vi är minst lika bra som i fjol"

/

Han svarade för ett drömmål mot Vänersborg i Svenska cupen.
Och inför försäsongens sista test är Jonas Nygren nöjd med Brobergs lagbygge.
– Vi är minst lika bra som i fjol, säger han.

Annons

Broberg avrundade Svenska cupen i Lidköping med att besegra Vänersborg i en betydelselös gruppspelsmatch.

I en match utan nerver var det Jonas Nygren som bjöd på matchens delikatess, då han omringad av sju motståndare tog sig igenom motståndarförsvaret.

Ensam med målvakten avslutade han med att kyligt lägga in bollen i mål. Och 32-åringen är i god målform – solonumret innebar hans fjärde fullträff i cupen.

– Det stämde rätt bra för mig på så vis, att det blev några mål. Jag lyckas ta mig igenom, och det är alltid skönt att få göra några sådana där mål också, säger Nygren.

Det var annars en av få höjdpunkter för Broberg. Dessförinnan hade laget släppt in 13 mål på de båda matcherna mot Edsbyn och Västerås.

– Vi släpper till lite för mycket, absolut. Det är lite individuella misstag och detaljer som vi behöver förbättra och vi är lite ojämna när vi inte har dom bästa träningsförhållandena. Så det är bra med varje match som vi kan få på stor is.

Matcher på stor is får Broberg i World cup som startar på torsdag, det sista testet inför seriestarten om drygt två veckor.

Läs mer: Skadad Wijk på läktaren när Broberg vände

Broberg är placerade i grupp C tillsammans med Bajkal Energy, Hammarby, Jenisej och Mikkelin Kampparit. De två bästa lagen går direkt till kvartsfinal, medan grupptrean har chans på avancemang i konkurrens med övriga grupptreor.

– Klart att det är en bra grupp, där Jenisej får hållas som favoriter. Men jag tycker ändå att det är öppet och att vi har en god chans att gå vidare, säger Jonas Nygren som ändå inte sätter upp någon konkret målsättning.

– Vi vill göra bra matcher inför seriestarten, det är alltid bra att spela matcher.

I vanlig ordning har Broberg haft en del spelaromsättning inför elitseriesäsongen. Det tyngsta tappet kom längst bak, då liberon Ilari Moisala lämnat för spel med Vänersborg.

Men Jonas Nygren tycker ändå att Broberg går in till säsongen 2015/16 som ett stärkt lag.

– Det känns jättebra i gruppen, vi har fått in bra nyförvärv och är lite bredare i år. Vi har inte värvat några stjärnor utan bygger vidare på vår filosofi att utveckla dom yngre spelare som vi har, samt yngre spelare som vi värvar in, säger Nygren och avslutar.

– Vi står oss bra om man jämför med förra säsongen. Vi är minst lika bra som i fjol.

Läs mer: Bandyhall föreslås på ny plats i Söderhamn

Mer läsning