Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix poängkung splittrad – väljer mellan elitserien och allsvenskan

Stanna i elitserien eller fortsätta karriären i allsvenskan. Det är frågan som Kalix poängkung Antti Ekman ställer sig inför nästa säsong. – Det är sociala bitar som måste stämma, säger han.

Annons

Antti Ekman var Kalix bäste poänggörande i elitserien med tio mål och elva assist under säsongen som gick. Men nu tvekar finländaren om en förlängning. De senaste två säsongerna har han pendlat de fem milen från Torneå till Kalix. Med tre barn och sambon Sinikka som jobbar kvällar är det inte lätt att få ihop det berömda livspusslet. Där kommer familjen först och bandyn i andra hand.

– Visst vill man fortsätta spela, men vill man satsa på elitserien eller spela i allsvenskan? Det är sociala bitar som måste stämma, säger Antti Ekman, som vid sidan av bandyn jobbar på ett stålverk i Torneå.

Antti Ekman, till höger i bild, väljer mellan elitserien och allsvenskan.

Högerhalven har haft förfrågningar från andra klubbar söderut, men att flytta från Torneå är inte aktuellt. Därför står det mellan Kalix och HaparandaTornio som han lämnade för Kalix efter säsongen 2013/2014.

Antti Ekman har varit i kontakt med den allsvenska klubben under våren. Vartåt det lutar kan han inte svara på i dagsläget.

– Svårt att säga. Det är de sociala grejerna som man måste ta beslut om, säger 33-åringen.

Tidigare på torsdagen skrev Bandypuls om det tuffa kontraktsläget i Kalix. Antti Ekman kommenterar:

– Det är alltid bättre att ha lite mer kontrakt nu när det är maj månad, men jag vet att de jobbar med den biten och pusslar säkert ihop ett bra lag förr eller senare.

Hade valet varit enklare för dig om Kalix haft fler spelare klara?

– Jag har inte tänkt så. Det har varit lite samma grej i fjol och för två år sedan, så jag är inte orolig över det.