Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptenen som börjar på sidan

/

Han hälsar på domarna och motståndarlagets kapten innan kvalmatcherna ska börja.
Sedan åker Jens Hermansson och sätter sig på bänken.
– Jag ska ju inte spela bara på grund av att jag är kapten, och det har jag sagt till Larsson (Patrik, tränaren), säger han.

Annons

– Det är bra, jag tog lite sovmorgon i dag när det är sportlov, säger Ljusdals lagkapten Jens Hermansson dagen efter bortasegern mot Sirius i elitseriekvalet.

Inför den förra säsongen värvades Jens Hermansson, som nu arbetar som lärare på bandygymnasiet i Ljusdal, till LBK från Edsbyn. När den tidigare lagkapten Sebastian Jonsson slutade efter förra säsongen tog Jens Hermansson över kaptensbindeln. Och den här säsongen började precis som vanligt: Hermansson, som ligger i topp i elitserien vad gäller arbetskapacitet, startade på sin "vanliga" position på det defensiva mittfältet.

– Från början startade jag ju där, men sedan har jag fått testat lite annat och varit nere på halven en sväng, säger Jens Hermansson.

Trots ansvaret i att bära bindeln runt armen har han fått finna sig i att starta kvalmatcherna på bänken. Att en lagkapten i bandy inte börjar på isen i matcherna ses som tämligen ovanligt.

– Så är det väl. Men jag försöker ju bidra med mitt ändå, energi och att pusha de andra säger han, och fortsätter:

– Det tror jag väl i och för sig att jag hade gjort även om jag inte hade varit kapten.

Varför får du inte starta?

– Först och främst har ju Melin (Emil, mittfältare) och Skarps (Daniel, halv) gjort det bra. De känns väl hetare.., tycker tränaren (Patrik Larsson), säger Jens Hermansson.

Besviken?

– Jag ska ju inte spela bara på grund av att jag är kapten, och det har jag sagt till Larsson. Tycker han att andra ska spela så är det upp till honom. Men jag känner inget så, utan det handlar mer om att jag själv vill komma upp i nivå.

Jens Hermansson byter som läget är nu både på mitten och på halvorna. Var han känner sig mest bekväm? På det defensiva mittfältet.

– Där får jag absolut ut mest, åka mycket skridskor och ha defensiva uppgifter, säger han.

På torsdagen väntar retur mot det andra elitserielaget i kvalgruppen – Sirius. Ett lag som LBK på ett imponerande sätt slog på Studenternas på tisdagen.

– Det blev en jäkla krigarmatch där det känns som att vi är numret större. Vi går in och vill vinna till hundra procent. Det blev ju lite speciella förhållanden, och de bemästrar vi väldigt bra, säger Jens Hermansson.

Du hoppas på regn och snö även på IP, alltså?

– Haha, ja precis, vi få hoppas att det här håller i sig. Nej då, man vill ha bra bandyförhållanden, vi känner oss faktiskt trygga med både och.

I och med segern på Studenternas så har Ljusdal satt sig i ett läge av att ha ödet i egna händer. Men Ljusdals lagkapten Jens Hermansson föredrar att kika framför fötterna i stället för i horisonten.

– Lite klurar man väl, men jag har inte suttit och räknat. Personligen så tar jag en match i taget, och det är nästa som gäller, säger han.