Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kareby försvarade sin titel - igen  

/

Samtidigt som herrarna spelade World cup i Sandviken, gjorde damerna detsamma i Edsbyn. Tio lag möttes i Svenska fönster arena och för tredje året i rad stod Kareby IS som segrare.

Annons

Efter en tuff helg i Edsbyn kunde Kareby IS på söndag kväll titulera sig trefaldig World cup–mästare. I finalen besegrade man AIK med 4–2.

– Under helgen har vi spelat två nattmatcher och totalt sex matcher på två dygn. Att vi lyckas prestera så pass bra bandy är svårt att sätta ord på. Det är en otrolig prestation. Vi fick chansen att möta AIK, Sandviken och ryska Rekord Irkutsk och lyckades göra riktigt bra matcher, säger Karebys Emma Kronberg till svenskbandy.se.

För andra World Cup-finalen i rad svarade den norska supertalangen Charlotte Selbeck för tre finalmål. Selbeck som efter matchen hyllades av Kareby–veteranen Emma Kronberg:

- Hon är helt magisk med klubba och boll. Jag har varken sett eller spelat med en sådan stor bolltalang. Både Charlotte (18 år) och Ida Friman (15 år), som gjorde det fjärde målet i finalen, är bolltalanger utöver det vanliga, säger Kronberg till svenskbandy.se.

Enligt Yvonne Eriksson, tävlingsledare för World cup, flöt hela turneringen på bra.

– Allt har funkat jättebra. Inga slagsmål i år, säger hon och syftar på scenerna som utspelade sig i en match mellan Kareby och Zorkij för två år sen.

Årets turnering bestod av två lag färre än tidigare år. Av spelarbrist och ekonomiska skäl var ett norskt och ett ryskt lag tvungna att lämna återbud.

Läs också: Zorkij kan portas från damcup

Läs också: Zorkij–fallet drar ut på tiden