Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson efter sjuka målfesten mot VSK: "Vi får njuta i kväll"

Villa Lidköping krossade VSK med 9–3.
Då tog lagkaptenen David Karlsson begreppet "visa vägen" till en ny nivå med sina SJU mål.
– Inte varje dag det händer, säger anfallaren.

Annons

7–0 i paus. 9–3 efter full tid. Villa Lidköpings kväll var fantastisk – och för lagkaptenen David Karlsson var den sjuk.

– Det är inte varje dag det händer. Man får vara glad i dag, det var inga förväntningar man hade inför matchen, så det var kul, säger sjumålsskytten.

Hur känner man kort efter att ha gjort sju mål och slagit VSK med 9–3?

– Jag är mest glad att vi gör en så stabil insats rent defensivt. Vi spelar bra omställningsspel och med boll från egen kasse. Vi är otroligt nöjda, säger David Karlsson.

LÄS MER: Så gick det i fredagens matcher

Men för egen del, då?

– Det är kul, absolut, men det är ett kvitto på att vi gjort något bra som lag. Annars hade jag inte fått så otroligt fina bollar. Vi drar och hjälper varandra, säger David Karlsson, som gjort sju mål i en match tidigare – i fjol mot Ljusdal som sedan åkte ur elitserien.

Nu har Villa Lidköping fått en drömstart på elitserien med två raka segrar. Vad styrkebeskedet mot VSK ger för signaler till övriga lag i bandy-Sverige siar han inte om.

– Ingen aning. Vi är jättenöjda att vi slår svenska mästaren och på sättet vi gör det. Vi gör dom dåliga, det är inte så att vi bara får nio kassar, säger 34-åringen.

LÄS MER: Så ska VSK stoppa Esplund

Hur firar ni det här?

– En bastu, stretch, hem, få i sig käk och sedan varva ner lite. Det är rehab och styrketräning i morgon, så det är inget större firande. Vi får njuta i kväll och kanske lite i morgon, sedan är det bara att ställa in fokus på Broberg borta.

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson erkänner att han aldrig hade kunnat drömma om 9–3 mot Västerås SK på förhand.

– Jag var säker på att vi skulle vinna, men definitivt inte med några 9–3 och särskilt inte 7–0 i halvtid. Det är en speciell känsla, säger han.

– Det blev en bra fredag kväll. Vi jobbar kopiöst hårt varenda meter, defensivt framför allt. En oerhört gedigen försvarsinsats som lägger grunden.

LÄS MER: Andersson: "Vår tolfte spelare är vassare än de andra lagens"

Johan Esplund gjorde de andra två målen för Villa. I VSK gjorde Ted Bergström, Tobias Holmberg och Anders Bruun varsitt.

Villa möter Broberg på Hällåsen på onsdag kväll.

Mer läsning