Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlssons svar till Jansson efter målshowen: "Kanske är rädd att jag ska ta hans plats"

Simon Jansson anser att David Karlsson inte är tillräckligt bra för landslaget.
Målkungens svar? Fyra mål mot SAIK i seriepremiären.
– Han skulle inte ha en chans mot mig i diskussionen om vi skulle sätta oss ner sinsemellan, säger Villas lagkapten.

Annons

David Karlsson.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

I Bandypuls spelarenkät från i onsdags fick VSK-stjärnan Simon Jansson frågan: Vem (i elitserien) får lite för mycket cred?

Hans svar: "David Karlsson är en fantastisk målskytt, han är jätteduktig på det han gör och är livsfarlig. Men vissa säger att han borde spela i landslaget, fast han kanske inte besitter kvaliteterna i övrigt liksom".

I fredagens premiär mot Sandviken svarade David Karlsson på "sågningen" genom att göra fyra av fem mål när Villa vann med 5–0.

– Han får tycka vad han vill. Kanske är han rädd att jag tar hans plats (i landslaget), säger David Karlsson med ett skratt.

– Jag läste faktiskt det där. Hur var frågan, vem som fick lite för mycket cred? Han var väl mest irriterad på folk som tyckte att jag skulle vara med där, men jag förstod inte riktigt vad han menade. Alla har rätt till sin åsikt. Det där skiter jag fullständigt i.

Var de fyra målen mot SAIK ett svar på tal?

– Nej, han skulle inte ha en chans mot mig i diskussionen om vi skulle sätta oss ner sinsemellan, säger David Karlsson.

LÄS ÄVEN: Thimfors räddade ALLT när Villa knäckte SAIK

Villas skyttekung erkänner att laget kom undan med blotta förskräckelsen mot SAIK som dominerade under första halvleken.

– Det får man vara ärlig och säga, att vi kom undan med 2–0 i halvtid. Det är tack vare Thimfors (Jesper) som gör x antal räddningar. Vi täcker skott och så, men får inte till något riktigt spel. Att vi leder med 2–0 är ganska tacksamt. Sedan får vi i gång vårt spel lite mer i andra halvlek, men vi blir ganska tillbakapressade. Ändå lyckas vi vinna, det är otroligt skönt, säger David Karlsson.

Fyra mål i en premiär mot SAIK. Hade du kunnat få en bättre start på elitserien?

– Det kan man säkert alltid få, men det är som vanligt en laginsats för att jag över huvud taget ska kunna göra mål. Så är det, ibland trillar dom dit.

LÄS ÄVEN: SAIK nollat av Villa – trots massiv chanskavalkad

ELITSERIEN

Villa Lidköping–Sandviken 5–0 (2–0)

Målen: 1–0 (24) David Karlsson, 2–0 (33) David Karlsson, straff, 3–0 (56) David Karlsson, straff, 4–0 (79) David Karlsson, 5–0 (86) Daniel Andersson.

Utvisningar: Villa: 2x10, 1x5. Sandviken: 3x10.

Hörnor: 6–16

Publik: 3 702.

Domare: Ulrik Bergman.