Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kimmo Kyllönen uppges vara klar för Tellus: "Det känns bra"

IFK Kungälv vill bryta kontraktet med Kimmo Kyllönen. Nu är målvakten nära en övergång till Tellus. – Det känns bra, säger Kyllönen.

Annons

Den finske landslagsmålvakten har ett år kvar på kontraktet med tvångsdegraderade IFK Kungälv. Men västkustlaget vill bryta det avtalet, då klubben inte har råd att behålla Kyllönen.

LÄS MER: Kungälv vill bryta med landslagsmålvakten – trots kontrakt

Enligt uppgift till Bandypuls ska Kimmo Kyllönen nu vara klar för IK Tellus. Huvudpersonen själv bekräftar förhandlingar med elitseriens nykomling, men säger att inget avtal är påskrivet.

– Nej, det är inte klart. Men vi är nära. Det är några små saker som vi måste prata vidare om. Men det känns bra, säger Kyllönen.

Den första kontakten mellan parterna togs förra veckan. Och Kimmo Kyllönen ser fram emot fortsatt spel i elitserien och en säsong med Tellus. Om affären går i lås, vill säga.

– Det känns verkligen bra. Det är en bra utmaning för mig och det är en bra utmaning för Tellus. Det blir jättespännande.

Hur är läget med Kungälv och ditt kontrakt där?

– Jag tror att det funkar bra med Kungälv. Jag har snackat med Ewerstein (Patrik, en av fyra personer i Kungälvs sportgrupp) och dom sa att jag hör hemma i elitserien och att det är inga konstigheter. Jag får flytta till Stockholm om jag vill.

Kimmo Kyllönen, nästa säsong i Tellus?

LÄS MER: Tellus värvar duo från Hammarby – så är läget i elitseriens nykomling

Tellus sportchef Patrik Järmens bekräftar att laget är på jakt efter en målvakt, och att man för diskussioner med Kimmo Kyllönen.

Klubben siktar på att presentera ett nyförvärv på tisdagsmorgonen.

– Det är obekräftat än så länge, vi pratar med flera stycken målvakter, säger Patrik Järmens om att Kyllönen skulle vara klar.

– Ingenting är klart i dag, men i morgon bitti ska vi ha klart med en målvakt.