Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben i kris – då förlänger försvararen: "Jag älskar ju Kungälv"

Nekad elitlicens och släpande spelarlöner. Då förlänger Hampus Kärnman ett år med IFK Kungälv. – Klubben har gett mig mycket och det känns bra att kunna betala tillbaka, säger försvararen.

Annons

Det finns klubbhjärta och så finns det klubbhjärta. På måndagen blev Hampus Kärnman förste spelare att skriva nytt kontrakt med IFK Kungälv sedan beskedet om nekad elitlicens – trots anbud från ett slutspelslag i elitserien och flera alternativ i allsvenskan.

– Jag hade väl alltid som ambition att stanna i Kungälv, säger 26-åringen, som har spelat åtta elitseriesäsonger med klubben.

Att du förlänger i det här läget tyder på ganska starka känslor för klubben?

– Jag älskar ju Kungälv. Klubben har gett mig väldigt mycket och det är väldigt kul att betala tillbaka på varje sätt man kan.

Hampus Kärnman stannar i IFK Kungälv. Erik Schön i bakgrunden har lämnat för Gripen Trollhättan.

Det var den 8 april som det blev klart att IFK Kungälv nekas elitlicens inför nästa säsong. Klubben, som bland annat dras med försenade löneutbetalningar, jobbar just nu med en överklagan till förbundsstyrelsen. Även där bidrar Hampus Kärnman, som är utbildad jurist sedan två år, i delar av arbetet.

LÄS ÄVEN: Oron om Kungälv nekas elitlicens: "Vore en stor skandal för bandyn"

– Jag har varit spelartruppens representant mot styrelsen från att problemen började yttra sig. Jag lägger ner mycket extratid för styrelsemöten och sånt som andra spelare kanske inte är så intresserade av, men jag gör det gärna om jag kan hjälpa till, säger han.

– Sedan får vi hoppas att situationen löser sig. Vi håller fortfarande tummarna för att få elitlicens och spel i elitserien nästa säsong.

Känns det riskabelt med det nya kontraktet i läget som klubben är i?

– Jag tycker inte att det känns riskabelt. Klubben ska överklaga nu i veckan, sedan får vi se vad förbundsstyrelsen säger.

Om det inte blir elitlicens – har du en klausul som gör att du kan lämna?

– Nä, men jag och klubben känner varandra så bra. Om det blir så att Kungälv inte får elitlicens och det skulle komma något som jag är väldigt intresserad av så tror jag att jag och klubben skulle kunna lösa det. Men i dagsläget är ambitionen att spela i elitserien och jag ser fram emot att representera Kungälv vad som än händer, säger Hampus Kärnman.

LÄS ÄVEN

Schön och Hillukkala lämnar Kungälv

Hjertstrand avgår som ordförande i IFK Kungälv