Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungälvs anfallare efter dubbla segrarna i ABB Arena: "Inte många lag som kommer vara 100-procentiga där"

/

Ted Skoglund är en försiktig general.
Men på isen spelar han gärna en huvudroll – mot Tillberga en helt avgörande.
– Det är inte många lag som kommer vara 100-procentiga i Västerås, säger Kungälvs anfallare.

Annons

Ted Skoglund gjorde tre av målen när Kungälv slog Tillberga med 6–4 i ABB Arena. Det första på ett långt utkast från målvakten Kimmo Kyllönen – det andra efter en snabb omställning och det tredje efter en inbrytning från kanten.

– Jag känner verkligen att jag bidragit, kul att göra mål, säger Ted Skoglund, som var lite extra nöjd med 3–1-målet i slutet av första halvlek.

– Jag fick bollen på mitten och gick förbi deras sista gubbar.

Ett solomål?

– Nja, eller jo det kan du skriva. Det var väl fem gubbar kvar...

Vad säger du om matchen i stort?

– Första halvlek speglade inte matchen, det var inte så säkert om det såg ut. Det var mycket kontringar och felpass. Men vi gjorde målen och det var skillnaden, så det var skönt att ha 4–1 i paus och sedan göra 5–1 tidigt i andra.

Tillberga kom tillbaka starkt efter det och skapade rejält med nerv när reduceringarna trillade in, men Kungälv kunde hålla undan till 6–4, lagets andra raka seger i Västerås.

Och nu är Kungälv med i racet om slutspel.

– Det var det nog inte många som trodde, men det är långt kvar till slutet även om vi ligger bra till. Det är kul att spela nu när det rullar på för oss, vi gör bra matcher. Vi vet vad vi kan, sen är det upp till de andra lagen att försöka slå oss, säger Ted Skoglund.