Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Fall om Sirius fans och hyllningen på Studenternas: "Man blir ju rörd"

Flaggor, banderoller och sång.
Lars Fall hyllades som en hemvändande hjälte på Studenternas i fredags.
Huvudpersonen själv blev både rörd och aningen fundersam.
– Man blir vad fan... Vem är det som har betalat för det här, säger högerhalven.

Annons

"Inlåst i hall – inget för Fall. Välkommen ut – välkommen hem".

Den banderollen och det budskapet mötte Lars Fall när han återigen, efter tre säsonger i Villa Lidköping, drog på sig Sirius matchtröja för elitseriepremiär på Studenternas i Uppsala.

Att hemmapubliken hade längtat efter att få se Fall i Sirius blåsvarta tröja råder det inget tvivel om – under matchens gång fortsatte hyllningarna i form av sång.

– Fantastiskt. Man blir ju rörd. Man blir vad fan... Vem är det som har betalat för det här? Det står en massa gubbar och håller upp banderoller där det står något om en själv, säger Fall om det varma mottagandet.

Han fortsätter:

– Det är en skara fans som kräver att man ska jobba hårt på plan. Dom är fina och har varit med i både med- och motgång. Dom sågar aldrig, dom bara hyllar. Det är fantastiskt med Västra, det är otroligt viktigt med några som sjunger och skapar tryck.

LÄS MER: Dubbelt Sirius när Bandypuls presenterar Veckans lag

Han har lämnat ett bandytokigt Lidköping, med mycket publik i en av Sveriges mest populära bandyhallar.

Han har kommit till ett Uppsala där bandy fortfarande spelas utomhus och där publiksnittet är betydligt lägre.

– Just hallen i Lidköping är fantastisk, den är byggd för bandy och är alltid fullsatt, mer eller mindre. Alla 3 000 som är där är så intresserade och kunniga av bandy, säger Fall och fortsätter.

– Det är bra stämning på båda, sen är det svårt med arenan på Studan att få det där kokande trycket eftersom Studan känns som att den är tre kilometer lång.

LÄS MER: Junioren målskytt när Sirius hittade rätt i spelet

I Sirius får Lars Fall en ännu större roll än den han hade i Villa. Det är någonting som han trivs med och i premiären mot Hammarby visade hans nya lag upp ett positivt spel som bådar gott inför fortsättningen.

Själv agerade den 32-årige högerhalven som den bärande pjäs han ska vara i ett annars ganska ungt Sirius. Även om Fall själv ändå kräver lite mer när det kommer till den personliga insatsen.

– Sådär, säger han när han ska recensera sig själv.

– Jag tycker att jag kommer mer och mer in i matchen. Jag ska ha boll och hitta upp med passningarna. Det var några lyror som var bra och i andra är jag mer med i spelet. Det var okej, men jag hoppas att jag kan bli bättre.

Passningen till Teemu Määttäs 2–1 var ju riktigt läcker?

– Det var ett fint instick. Du såg ju hur glad jag blev när vi gjorde mål, och det var inte bara för att jag passade fram. Det var någon slags taggning för mig, kul att vara igång igen.

SE ÄVEN: Firma Fall–Määttä med på listan över veckans snyggaste mål

Lars Fall firade vilt och hoppade upp i famnen på Teemu Määttä, men det slutade med att assistmakaren föll till isen.

– Det var ju inte meningen jag skulle ramla. Vi får ta det på träningen, att när jag blir glad kan jag hoppa upp och då måste han spjärna emot, säger Lars Fall med ett skratt.

Sirius tackar publiken efter 2–2 i premiären mot Hammarby.

På onsdagskvällen väntar en ännu tuffare utmaning för Sirius, i form av Västerås på bortaplan.

– En tuff match, framför allt med deras fart och deras spel på hemmaplan. Den planen känns alltid mycket större och dom utnyttjar verkligen hela bredden, så det blir en tuff match. Men vi har en skön känsla efter den här starten.

LÄS MER: Trodde att han sänkte Sirius – men Rimgård missade domarens tecken