Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson förlänger med Edsbyn - Andersson får lämna: "Vet inte hur det blir med bandyn"

Efter åtta säsonger i Edsbyns A-lag lägger lämnar defensive specialisten Mattias Andersson klubben. Och frågan är om det överhuvudtaget kommer bli mer bandy för 26-åringen?

Annons

- Jag har ingen aning faktiskt vad jag ska göra. Oavsett hur det blir har jag haft en rätt lång karriär. Men jag tränar på jättemycket, jag har stort intresse för det, så formen håller jag uppe, säger Mattias Andersson.

Mattias Andersson kommer inte spelar vidare i Edsbyns IF.

I ett pressmeddelande från Edsbyns IF säger sportchefen Stefan Karlsson att "Mattias fick i ett tidigt skede ett kontraktsförslag från Edsbyn, som han funderat på en längre tid. Vi ville gärna ha kvar honom, då han är en driven elitseriespelare. Nu blir det inget med Edsbyn då Mattias har svårt attfå ihop bandyspel med sitt jobb. Eventuellt kan han komma att finnas med i bakgrunden under säsongen".

Det kommenterar Mattias Andersson så här:

- Jag har egentligen inte sagt något när de legat på och sen pratade jag med Ulf (Järvefelt) och de har sagt att de vill köra på några andra spelare i stället för mig och det får jag respektera.

Mattias Andersson bor sedan årsskiftet i Bollnäs där han jobbar som ambulanssjuksköterska. Och just nu är det fullt fokus på det - bandyn och tankarna på det kommer i andra hand.

- Jag vet inte hur det blir med bandyn, jag vill tänka lite. Det är mycket tid och energi man lägger ner på bandyn. Jag kom upp rätt tidigt i truppen, sista gången de vann SM-guld 2008.

Från Edsbyns sida menar man att det har varit svårt att kombinera bandyn med ditt jobb. Stämmer det?

- Det har funkat bra eftersom jag kört halvtid på akuten och på ambulansen under säsongen. Jag trivs bra, jag ville köra ambulans helt enkelt och då krävdes det att man är sjuksköterska. Så jag pluggade tre år och nu är jag där. Det är kul på akuten också, det är ett bra jobb.

Mittfältaren Mattias Larsson har skrivit på för 2+1 år med Edsbyn.

På söndagen blev det också klart att mittfältaren Mattias Larsson förlänger med två år i Edsbyn.

- Att Mattias förlänger med Edsbyn känns mycket bra. Han avslutade föregående säsong mycket starkt och det skall bli intressant att följa hans utveckling framöver, säger Stefan Karlsson.

Edsbyn har även som ambition att skriva kontrakt med juniorerna Joel Willhelmsson och Albin Rönnkvist. Man kommer även att bjuda in fler spelare till vårens träning från det P20-lag som tog SM-guld den här säsongen.