Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK ett alternativ för Törnberg

/

Pär Törnberg ratades av Bollnäs.
Nu kan han vara på väg till Ljusdal – och spel i allsvenskan.
– Det är klart att det skulle kunna vara ett val, säger den skridskostarke 33-åringen.

Annons

Bollnäs GIF valde att göra sig av med mittfältaren Pär Törnberg – 33-åringen med de snabba skridskorna fick inte förnyat förtroende i klubben.

Nu kan han själv bekräfta att det förs diskussioner med Ljusdal, som åkte ur elitserien och nu får starta om i allsvenskan nästa säsong.

– Det är den vanliga stegen. Det blir ett samtal, sedan träffas man och hör hur man ser på saker och ting, säger Pär Törnberg om kontakten.

Samtidigt är inget bestämt än – och Pär Törnberg kommer ta den tid han behöver för att fundera igenom sina alternativ. För de finns där.

– Ljusdal har väl en del att stå i sedan i fjol. Men det är klart att det skulle kunna vara ett val, säger han, och fortsätter:

– Men när det här hände (med Bollnäs), som jag inte trodde att jag skulle hamna i, så får jag ta det därifrån. Jag stressar inte, utan det kommer säkert ta längre tid än det brukar med att bestämma sig.

Att han fört samtal även med moderklubben Edsbyn är ingen hemlighet. Men vilka andra intressenter som kan finnas för hans namnteckning vill inte Pär Törnberg gå in på.

– Det är ingen idé att göra det. Men det finns en del andra klubbar med i bilden också, säger han.

Som klubblös får Pär Törnberg nu köra försäsongsträning på egen hand.

– Jag började min försäsong själv förra veckan. Men jag har det flytet att jag tycker det är roligt att träna, så det är inga bekymmer.

När tror du att du tar ett beslut då?

– Tänk om jag visste det... vad bra det skulle vara då, säger Pär Törnberg med ett skratt.

Mer läsning