Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK värvar – från hockeyn

/
  • Samuel Nyberg (i rött) i en match med Söråker i slutet av 2012. De senaste två åren har 20-åringen spelat hockey. ARKIVBILD.

Sju mål på fem matcher i division 1-laget Söråker.
Men framför allt hockeyspelare i Sundsvall Hockeys J20.
Samuel Nyberg är LBK:s tredje nyförvärv.
– Jag känner mig taggad för att komma tillbaka till bandyn, säger 20-åringen.

Annons

Sedan tidigare är det klart att Ljusdalssonen Andreas Ljus vänder hem från Falu BS och att Eric Lönngren ansluter från IFK Rättvik.

Nu har LBK gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong – och blir det tuffa tag i allsvenskan kanske Samuel Nyberg är spelaren som kan vara med och visa vägen.

20-åringen har nämligen spelat i Sundsvall Hockeys J20-lag de senaste två åren och spelat bandy med Söråker i division 1 de gånger han kunnat.

– Det ska bli jäkligt kul. Jag känner mig taggad för att komma tillbaka till bandyn och se hur bra man kan bli där. Hockeyn är ett avslutat kapitel, säger Samuel Nyberg, som har skrivit ett två plus ett-kontrakt med LBK.

Han beskriver sig själv som en offensiv, skridskostark och fysisk spelare som går rakt mot mål. Som bandyspelare har han bland annat spelat i P15-landslaget och gått ett och ett halvt år på bandygymnasiet i Edsbyn.

– Av olika orsaker flyttade jag hem och lade bandyn åt sidan i två år, men nu är jag sugen igen, säger Samuel Nyberg.

Han flyttar till Ljusdal i månadsskiftet augusti/september.

– Jag sticker ut hakan och säger att vi har gjort årets fynd. Jag tror att vi kan förvåna många för det finns en jättepotential i honom, säger klubb- och sportchefen Ola Bengtsson, som ännu inte gett upp Pär Törnberg som nobbades av Bollnäs i våras.

– Vi pratar med varandra nästan varje vecka och har en bra dialog.

Är du hoppfull där?

– Ja, det får jag säga att jag är. Inte bara för att han är en klasspelare, jag tror också att han kommer passa bra in i det vi vill göra.