Måndag 18 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfstedt om "spökmålet" när Vetlanda föll mot Villa: "Jättelöjligt"

/

Vetlanda blev "rånat" på ett mål mot Villa.
Men det var knappast vad som avgjorde första mötet i kvartsfinalen.
– Klart vi är jättemissnöjda, säger lagkaptenen Johan Löfstedt.

Annons

Vetlanda fick inte alls den start på kvartsfinalserien som man hade önskat. Villa vann med solklara 7–2 i en match där bortalaget i Sparbanken Lidköping Arena aldrig var nära.

Redan efter 17 minuter ledde Villa med 4–0 efter mål av Martin Karlsson, Martin Johansson, Johan Esplund och David Karlsson.

– Klart vi är jättemissnöjda med hur vi uppträder och presterar i den här matchen. 4–0 efter 17 minuter, då är uppförsbacken för stor. Vi funderar för mycket och släpper inte loss, säger Johan Löfstedt.

I Vetlandas jakt på att komma närmare Villa blev bortalaget bestulet på ett mål, enligt Johan Löfstedt. Även om sekvensen inte blev matchavgörande hade Johan Löfstedt starka synpunkter på domarinsatsen i den specifika sekvensen.

– Det står 6–2 till Villa, men bollen är inne med en meter. Vi jublar inte eftersom vi ligger under med 6–2, deras spelare spelar vidare och jag vet inte om det är därför domarna luras, säger han och fortsätter:

– Linjemannen måste vara så pass placerad att han ser att bollen är inne, den ligger till och med i nätet. Jättelöjligt är det, man blir väldigt förbannad. Matchen var redan avgjord, men det hade kunnat stå 2–2 och då hade det varit något helt annat.

Nu väntar kvartsfinal 2 i Sapa Arena på tisdagen.

– Vi måste vara otroligt mycket svårare att göra mål på under första 20 minuter. Vi borde freda målet på ett bättre sätt, det är mycket där våra tankar sitter.