Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lukkarilas hyllning efter Lomanovs debut: "Det är en dröm"

Storstryk i fredagens säsongspremiär. Men i Sergej Lomanovs debut på onsdagen ruskade Vänersborg om Jenisej rejält. – Nu får man äntligen vara på samma sida som honom, säger anfallaren Mikko Lukkarila om den ryske storstjärnan.

Annons

Storsatsande Vänersborg åkte på en stjärnsmäll i säsongspremiären mot Jenisej förra veckan. Då vann ryska mästarna med 14–3 i Arena Vänersborg.

På onsdagen möttes lagen igen och då visade hemmalaget upp en helt annan sida. I supervärvningen Sergej Lomanovs debut, mot sin gamla klubb dessutom, ledde Vänersborg med 6–2 efter en timme. Matchen slutade dock 6–6 efter en stark forcering av Jenisej under sista halvtimmen.

– Det var något helt annat än förra fredagen. Nu hade vi lite mer att gå på och vi tightade till lite mer i defensiven. De fick inte lika mycket kontringslägen som i fredags, för då körde vi bara. Nu var vi mer aggressiva i defensiven, som man måste vara mot ryssarna. De kommer fort och man måste vara på tårna hela tiden, säger Mikko Lukkarila, som gjorde 6–2 fem minuter in i andra halvlek.

LÄS ÄVEN: Lomanov tvingad till vila efter smäll på träning

Att segern till slut gled Vänersborg ur händerna berodde på tillfälligheter, enligt den finske anfallaren. Inte att det brast i ork.

– Jag tycker inte att det beror på det. De fick två snabba mål runt 60 minuter och fick energi där. Sedan hade Lomanov ett skott i stolpen och Emil (Viklund) sköt en hörna i stolpen. Det var kanske rättvist med oavgjort, men det hade varit skönt att stänga matchen och vinna. I stort är vi nöjda med vår insats, det var kul att se, säger Mikko Lukkarila.

LÄS ÄVEN: Lomanov har landat i Vänersborg

29-åringens 6–2-mål kom efter en framspelning från Sergej Lomanov, som också gjorde sitt första mål för Vänersborg när han smällde in 2–1 på hörna i femte minuten. Den ryske storstjärnan hyllas av Mikko Lukkarila efter debuten.

– Det är fantastiskt kul. Man har mött honom så många gånger och det har varit jobbigt. Nu får man äntligen vara på samma sida som honom. Det är en dröm, säger han och fortsätter:

– Det är så roligt att åka där uppe och se hur han tittar upp. Man vet att man kan få en omöjlig passning, så det gäller att hålla klubban i isen. Det var några lägen i går när han försökte lägga bollen mellan back och libero. Sådant har vi kanske saknat lite grann, så det är väldigt kul. Och han är ödmjuk trots att han är en så stor spelare.

LÄS ÄVEN: Krönika: Bandyn bjuder ännu på utrymme för frälsare att fixa finaler

Även de andra ryska nyförvärven, Pavel Bulatov och Nikita Ivanov , lovordas av Mikko Lukkarila.

– Pavel är en jäkla skön gubbe, han har redan lärt sig mycket svenska. "Zitto" (Alexander Zitouni) försöker lära honom mer svenska nu och båda bjuder mycket på sig själva, säger han.

– Nikita är en bra kille som hela tiden är glad, positiv och skrattar. Han kan inte svenska så bra, men engelska kan han så vi kan diskutera lite. Han har en riktig speed på isen, det går fort när han börjar trampa. Alla tre ryssar är jäkla bra killar.

LÄS ÄVEN: Lomanov i laget – då byter mittfältaren nummer efter åtta år