Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målrik premiär när SAIK kryssade mot VSK

/

Det blev en mycket publikvänlig match när SAIK och VSK spelade 9-9 inför finfina 456 åskådare i Göransson Arena på tisdagskvällen. Tolv mål i första halvlek speglade matchen väl.
– Precis en sån där premiärmatch som det brukar bli. Även om det kanske rann in väl många genom inspel från kortlinjen, konstaterade Anders Jakobsson, tränare i SAIK

Annons

Hemmalaget inledde väldigt piggt och skapade direkt två sylvassa lägen med den ena bollen i virket av Ted Haraldsson efter fint förarbete av Patrik Nilsson. Sen tog det helt stopp och vips var det 0-4 efter drygt 20 minuter. SAIK körde fast lite i sina försök att komma fram medan VSK hade väldigt enkelt i första med stora ytor.

– Jo vi släpper lite väl enkla mål och dom får lite grepp men sedan vänder det och det är väl typiskt för en premiär, sa ”Jacke”

Hemmalaget fick lyfta lite boll men det blev lite för enkelt för Västerås som hade rätt bra koll på matchen fram till knappa halvtimmen. Då gjorde SAIK fyra mål på fyra minuter så var det match igen.

– Vi gör det bra och skärper till oss, det är första matchen så vi ska inte dra så stora växlar på det här, menade Jakobsson som också konstaterade att premiären tog på spelarna.

– Dom är jäkligt trötta nu, skrattade han.

Patrik Nilsson visade klassen och snurrade i cirklar gång på gång i väntan på rätt läge. När läget kom blixtrade han till sin vana trogen och det blev både 3-4 och 4-4 från hans klubba i första halvlek.

– Det känns jättebra. Vi är ju tungt tränade nu och många har varit krassliga men visst är det kul med en så tidig premiär, myste han

Det rann iväg igen i slutet av halvleken och med hela tolv mål i första så kan man vara säker på att tränarna pratade försvar i paus.

–Jo vi sa väl att vi skulle täta till lite i andra och det lyckades vi ju med, sa Patrik Nilsson som han med att göra ett mål till i andra.

Det blev betydligt tätare spel men likväl underhållande och verkligen en kul match för alla de som tagit sig till Göransson Arena.

Lagen följdes åt lite grann i andra men VSK hade övertaget ända till slutet innan SAIK kom ikapp i slutet. En rättvis premiär som verkligen lovar gott och även om man kanske inte ska lyfta för många enskilda spelare i en premiär så måste vi ändå nämna Niklas Gälman. Ett gäng assist och en klok spelare som blir väldigt nyttig i år.

Christoffer Edlund spelade inte i matchen.