Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvakten Holmgren efter Sirius nya storförlust: "Sätter sig lite på psyket"

/

Sirius fortsätter att blöda i defensiven.
Mot Edsbyn blev det sju nya mål i baken.
– Klart att det sätter sig lite på psyket, säger målvakten Gustav Holmgren efter 0–7 hemma på Studenternas.

Annons

Endast Gripen snittar fler insläppta mål bakåt än vad Sirius gör i årets elitserie. Nästan sex insläppta mål per match är facit för Uppsalalaget så här långt.

Mot Edsbyn på tisdagskvällen tvingades Sirius målvakt Gustav Holmgren att kapitulera hela sju gånger, då hälsingelaget vann med hela 7–0.

– Klart att det sätter sig lite på psyket, på dom bollar man tycker att man borde ha gjort bättre ifrån sig på. Men samtidigt vet man hur det är, det är inte första gången som man släpper in en billig. Det är bara att släppa, det är inte bra att stå och grubbla, säger Holmgren.

Ett sådant där läge som 20-åringen kanske kan gräma sig lite över är Edsbyns ledningsmål, drygt 20 minuter in i matchen. Joakim Svensk drog iväg ett distansskott som inte såg helt otagbart ut.

– Jag missbedömer det helt. Den studsar innan jag ska på den, och jag tycker att den ska gå till vänster om mig men sen kommer den till höger. Det är skruv, det är snö och jag vet inte.

Det var dock den enda gången under matchens första hälft som han tvingades att plocka bollen ur nätmaskorna. Desto värre skulle det bli efter paus – då Edsbyn körde över Sirius och gick fram till 7–0.

Läs mer: Erik Persson felfri i målet när Edsbyn bröt förlustsviten

Gustav Holmgren, som fått förtroendet i en handfull matcher den här säsongen, svarade ändå för en del vassa parader under matchens gång.

– Jag har fått stå några matcher den här säsongen. I dag gör jag några saker som är bra, men även några saker som inte alls är så bra. Det är blandat, en ganska dålig nivå egentligen. Men det är svårt när man inte har lirat så mycket.

Vad säger du om matchen som helhet?

– Jag tycker att vi börjar bra, och har bra bollhållning och pressar tillbaka dom lite. Men i andra pressar dom oss högre upp och vi får riktigt svårt i våra spelstarter och tvingas att slå mer långt och kommer inte alls till som i första.

Sirius är fast förankrat i botten, och om inget sensationellt händer så får man rikta in sig på att ännu en gång kvala sig kvar i den högsta serien.

– Jag hörde att Söderman (Mats, tränare) sade att vi behöver gå rent om vi ska slippa kval. Så det är väl kval det blir, även om man inte satsar på det, konstaterar Gustav Holmgren.

Mer läsning