Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Hammarström laddar inför mötet med sitt gamla lag: "Har väl bränt lite förtroende"

/
  • I kväll ställs Mattias Hammarström mot sina gamla lagkamrater när Sirius kommer på besök

I söndagens match mot Västerås SK ställdes Edsbyn mot sin tidigare anfallsstjärna Simon Jansson, som gick till VSK inför den här säsongen.
I kväll är det Mattias Hammarströms tur att möta sina gamla lagkamrater när Edsbyn tar emot Sirius.
– Man funderar på det innan, men sen vill man bara vinna matchen, säger Hammarström.

Annons

Inför förra säsongen beslutade Mattias Hammarström att lämna moderklubben Edsbyn och flytta till Uppsala för spel i Sirius. Men det blev bara en säsong där, klubben drabbades av ekonomiska problem och Hammarström valde att flytta hem igen .

– Jag hade väl ett erbjudande om fortsättning, så man har väl bränt lite förtroende. Jag vet inte, det kändes som att man ville vara med och tävla i ett på förhand starkare gäng, säger han.

I kväll får Hammarström åter spela på samma bandyplan som sina tidigare lagkamrater, men den här gången står han på motsatt planhalva. För honom kommer den största utmaningen med kvällens match bli att möta sina gamla vänner.

Se även: Hammarström hemma med krutet i Byn

– För mig personligen blir det att stångas med kompisar. Men det brukar vara så att man funderar på det innan, men när matchen drar i gång vill man vinna matchen.

Edsbyn har haft det tungt den sista tiden. Förra veckan kom två raka, nya, bortaförluster mot Kalix och VSK. Hemma i Svenska Fönster Arena är laget fortfarande obesegrat.

Varför går det så tungt på bortaplan, tror du?

– Hade jag ett bra svar på det så hade jag försökt ändra på det. Det är svårt. Vi håller på att titta på det och försöker hitta vad vi måste förbättra, säger Hammarström.

Hittills har det blivit nio mål på åtta matcher för Mattias Hammarström – ett resultat han inte är helt nöjd med.

– Nja, jag tycker väl det har gått lite trögt. Jag var på gång innan jag blev sjuk inför Vetlanda , sen gick det ner lite. Men jag börjar komma tillbaka.

Inför kvällens match väntar han sig följande scenario:

– Det blir en tuff match, tror jag. Lite ställningskrig i början. Det känns som att vi måste vara bra för att slå dem. Det är inte klart på förhand.

Läs mer: Hammarström nätade redan i premiären

Har du någon fördel av att ha spelat med Sirius så sent som förra säsongen?

– Jag har inte sett dem något i år. Vi spelade en träningsmatch mot dem, men det var väl första gången de var på is. Så det går inte att dra så stora växlar av det. Jag vet inte om de har fortsatt på det spåret vi var inne på i fjol, säger Mattias Hammarström, som hoppas Edsbyns hemmasvit fortsätter efter i kväll:

– Det siktar vi på så klart. Gör vi våra saker så kan vi slå dem, men vi måste göra allt till hundra procent.

Läs också: Edsbyn ökade takten sista kvarten mot Kungälv

Följ matchen Edsbyn–Sirius här

Mer läsning