Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Olsson – tvåvägsspelare och matchvinnare: "Jag bara kör"

/
  • Mikael Olsson gjorde viktiga mål för VSK i den andra halvleken borta mot Broberg.

Mikael Olsson är en av elitseriens bästa och mest utpräglade tvåvägsspelare.
Ändå är Rättvikssonen fortfarande lite av en doldis.
– Det spelar inte mig någon roll, jag bara kör, säger han efter VSK:s bortaseger mot Broberg där han gjorde två av målen.

Annons

Många har naturligtvis koll på Mikael Olsson och känner till hans styrkor som bandyspelare – ett stenhårt arbete i båda riktningarna.

Men för den lite bredare massan går 29-åringen ändå lite under radarn.

– Haha, jag fattar det inte, säger den Rättviksfostrade mittfältare skämtsamt, men fortsätter:

– Det spelar inte mig någon roll, jag bara kör.

LÄS MER: Flest ansåg att Mikael Olsson är mest underskattad

Mikael Olsson gjorde fem säsonger i Falu BS innan han lämnade för IFK Vänersborg 2009, där det blev tre elitseriesäsonger. Nu är han inne på sin fjärde i Västerås SK.

– Jag har ju varit med ett tag, jag är ju snart 30. Men jag känner att jag utvecklats en hel del sedan jag kom till Västerås, säger han.

Efter 2–2 i paus i bortamatchen mot Broberg tog Mikael Olsson på sig en av huvudrollerna. I den 51:a minuten satte han ledningsmålet – en ledning som VSK sedan inte släppte ifrån sig.

– Jag fick bollen och det blev väl inte en gata, men det var någon att dra. Sedan fick jag till en visp mellan benen på backen, säger han.

LÄS MER: Brobergs tränare Rexin hade en omtumlande afton

Mikael Olsson gjorde även 4–2-målet för Västerås – på passning från ytterhalven Oscar Gröhn.

– Det är som vi vill spela, att driva in på mål. Jag kommer in på bortre och stöter in den. Lite av en tillfällighet, men någon ska göra det också, säger Mikael Olsson.

VSK har hämtat sig efter en liten svacka, och segern mot Broberg är den fjärde raka för det regerande mästarlaget. Mikael Olsson vet när det vände.

– Vi var lite låga på energi där ett tag, men sedan åkte vi upp till Kalix och gjorde en riktig krigarinsats i regnet och fick mycket med oss. Broberg borta på Hällåsen är tufft, så det är starkt av oss att vinna, de (Broberg) är dessutom rätt bra i dag, säger han.

När kände du att det var klart?

– Inte förrän vi gör 5–3-målet. Innan var vi rätt illa ute med tre på botbänken, men Bergwall (Andreas, målvakten) gör någon jätteräddning där och vi kan klara ut det.

SE MER: Bäckman och Hägglunds snabbanalys efter matchen

Elitserien är inne i en hektisk tid nu med matcher i tät följd. Mikael Olsson och hans VSK spelar derby på söndag mot Tillberga.

– Det är en tuff vecka, men nu är vi inne i den och vi är ett bra cuplag vilket vi har visat förr. Det är ganska lätt att ladda om till derbyt, säger Mikael Olsson.