Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg om petningen i blågult: "Jag ska vara så bra i SAIK att han måste ta ut mig"

Bandy-VM spelas i Sandviken – men då är varken Daniel Mossberg eller Linus Pettersson uttagna till höstens första landskamper.
Förklaringen är att förbundskaptenen Svenne Olsson vill testa nytt.
– Jag får köpa det, men planen är att vara så bra i klubblaget att han inte kan undgå att ta ut mig till VM, säger Daniel Mossberg.

Annons

Daniel Mossberg spelade VM i Uljanovsk men finns inte med i höstens första landslagstrupp. Men i VM hemma i Sandviken tänker han vara med.

Sandviken spelar sin första träningsmatch för säsongen hemma mot Bollnäs i Göransson Arena på onsdagskvällen, en match som Bandypuls sänder.

SE matchen SAIK–Bollnäs här

En spelsugen Daniel Mossberg finns givetvis med på isen då, precis som Linus Pettersson. Båda två har varit bofasta i landslaget under lång tid och spelade även VM i vintras, precis som Christoffer Edlund, Erik Pettersson och Joel Othén. Den sistnämnda SAIK-trion finns med när landslaget samlas i Vetlanda i helgen, men både Mossberg och Pettersson lämnas utanför.

Men det är inte frivilligt.

– Nej, jag har inte tackat nej. Jag har pratat med Svenne och fått en förklaring och han vill testa nya spelare och det får jag köpa. Jag är inte 20 år längre så det är klart att det finns andra som vill åt min plats, säger Mossberg som inte tänker lämna ifrån sig sin landslagströja hur som helst.

Inte den här säsongen, inte när bandy-VM dessutom spelas hemma i Sandviken.

– Jag har ju spelat några VM, men aldrig på hemmaplan så det är klart att det skulle vara tråkigt att missa det. Planen är att vara så bra i klubblaget att han inte kan undgå att ta ut mig.

Bandylandslaget har ytterligare ett läger i december innan det blir dags för VM 29 januari-5 februari.

LÄS MER: Bergwall petas när Olsson testar nya namn: "Svenne tar ut truppen"

Träningsmatchen mot Bollnäs blir en första vink om hur nya tränarparet Magnus Brodén och Sergej In-Fa-Lin tänkt sig sitt SAIK den här säsongen.

Hur märks det så här långt att ni har nya tränare?

– Det är nya röster att lyssna på och som alltid när man byter tränare är det bra fart i början när alla måste visa vad de går för, och det är bara att hoppas att det håller i sig. Träningsmässigt har det varit lite annorlunda, mer ryssinspirerat eftersom "Sigge" hållit i den delen.

Och ni är självklart bättre tränade än nånsin förut?

– Ja, det tycker man ju alltid, men jag kan bara svara för mig själv och det känns jättebra. Det ska bli kul att spela match igen, för mig var det ju extra längesen, säger Daniel Mossberg.

Han blev avstängd i semifinalspelet mot Västerås efter en tuff tackling mot Simon Jansson, och har ytterligare två matchers avstängning att avtjäna. Det blir dock inte i seriespelet utan i Svenska cupen i Lidköping i slutet på september.

– Jag fick besked om det under sommaren och det gör väl inte så mycket om jag ska vara ärlig. Hellre där än i serien.

LÄS MER: Fyra debutanter i Olssons trupp

Mer läsning