Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén: "Grymt inspirerande"

/

Magnus Muhrén ska lyfta Villa-Lidköping mot SM-guld.
Här förklarar han vad klubben behöver.

Annons

Magnus Muhrén avslutade sin långa spelarkarriär på Friends Arena för ett år sedan, med att göra sitt 700:e mål som SAIK-spelare och ta ett nytt SM-guld.

Nu är uppgiften att göra detsamma i Villa-Lidköping, där han kommer ingå i ledarteamet tillsammans med huvudtränaren Johan Sixtensson och Martin Arvidsson.

Muhrén får den något luddiga titlen "players manager", som även Pelle Fosshaug har haft i Västerås, och Markus Allbäck i fotbollslandslaget.

Det har varit på gång med Villa tidigare, framför allt när han lämnade SAIK som spelare 2010, och i stället gick till Gais.

– Det var väldigt nära då, men det blev Göteborg i stället, mest på grund av Kenth Hultqvist skulle jag vilja säga. Det är något jag kan ångra i dag, det hade varit en häftig upplevelse, sa han vid en välbesökt presskonferens i Sparbanken Lidköping Arena, som direktsändes på nlt.se.

I fjol var Villas sportchef Jonas "Sparris" Johansson återigen i kontakt med Muhrén och försökte få honom till Lidköping som spelare. En trevare som inte lyckades.

– Jag hade svårt att se mig själv göra comeback så snart, och i en annan klubb än SAIK dessutom, med det slutet jag fick. Under året som har gått har det dock kliat i kroppen mot slutet, och det här känns grymt inspirerande.

Så här ser han på sin nya förening:

– Alla klubbar har ju ett dna, så även Villa. Och jag ser att det finns styrkor, och det handlar inte om att göra allt annorlunda, utan snarare tillföra något till det som gör det ännu bättre. Villa har under alla år varit ett starkt kontringslag, och ska vi ta nästa steg måste vi kontrollera matcherna mer, framför allt på motståndarnas planhalva.

– Det är precis så som Sandviken och Västerås gör, och det är den stora skillnaden med Västerås i år tycker jag, förmågan att vara tunga på motståndarnas del av isen.

Villa-Lidköping, som aldrig vunnit SM-guld, hoppas givetvis att Muhréns vinnarskalle, som resulterat i fem SM-guld och tre VM-guld, ska smitta av sig på sin nya omgivning.

– Jag har ju en vana av att vinna, som inte riktigt finns här i Villa. Men när jag kom till Sandviken var det en klubb som inte vunnit något på 50 år, och jag var ju med och skapade det som finns i dag, när SAIK i stället är känt som laget som är bäst när det gäller, säger han till Radio Skaraborg, och förklarar sin roll som players manager så här:

– Det är en lite flashig titel, men det handlar mycket om att vara med och utveckla det offensiva spelet och individuell coaching av spelare, sånt som en huvudtränare oftast inte kan ta sig tid till. Men även att fungera i en traditionell roll som assisterande tränare.

Magnus Muhrén kommer bo kvar i Sandviken och ha en övernattningslägenhet i Lidköping.