Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén visade tvivlarna i stark comeback: "Det ligger i mitt DNA att jag vill göra andra bra"

/

Mötet mellan Villa Lidköping och Broberg bjöd på en upphaussad comeback.
Och efter 90 minuter kunde Magnus Muhrén se tillbaka på en lyckad sådan.
– Klart det är skönt att visa att man håller på den här nivån, det är ju inte jag själv som tryckt mig in i laget som vissa påstår, säger 41-åringen.

Annons

LÄS ÄVEN: Mossberg och Nilsson skadade när SAIK fick slita för poängen

Magnus Muhrén kom till Villa Lidköping för att inleda en karriär som tränare. Men en skada på Tim Persson gjorde att han helt plötsligt ryktades vara aktuell för en sensationell comeback.

Och på fredagen blev det verklighet.

– Det var roligt som fan att spela, man känner att man har saknat det. Det är två år sedan jag slutade, säger Magnus Muhrén.

Hur tycker du att det gick?

– Det är svårt att säga själv... men jag hänger med i alla fall. Man vet aldrig när man kommer ut och ska spela match hur det ska gå. Jag har tränat hårt i åtta månader och spetsat träningen på slutet och känt att jag hänger med på träningarna i alla fall.

Han presenterade sig för de 3 540 personerna i Sparbanken Lidköping Arena efter 13 minuters spel då han kvitterade Brobergs ledning från minuten innan.

Så här säger han om sitt första mål i Villatröjan:

– Johan Esplund trycker upp djupt och drar på sig folk och sen blir det en urvändning och jag kommer mot ett splittrat försvar och vickar innanför två spelare och tar ett par till i samma veva och blir fri med målvakten.

Hur kändes det?

– Jag blev som i början av karriären, men jag blir alltid glad att göra mål. Nu var det anspänning innan som släppte. Men när jag skulle åka mot publiken och jubla så tappade jag skäret och ramlade in i nätet bakom målet.

Broberg bjöd annars på en tuff fajt för tabelltvåan Villa Lidköping som till slut, efter många om och men, lyckades vinna med 5–4. En onödigt tuff match menar Magnus Muhrén.

– De backade hem med tio man och försvarade sig, men i andra är vi totalt dominant, jag förstår inte att det inte blir 10-3 till slut.

LÄS MER: Villatränaren bekräftar: Muhrén aktuell för comeback

Nu väntar en nyckelmatch på söndag för Villa som ställs mot Västerås. Eftersom Bollnäs jagar bakom är poäng ett måste för att hålla den viktiga andraplatsen i tabellen.

– Det känner som om vi måste gå rent för det tror jag Bollnäs kommer göra, det blir en nyckelmatch mot Västerås i nästa match, säger Magnus Muhrén.

Hur hans egen roll kommer vara framöver är han rätt klar med, det blir att spela som han gjort tidigare i karriären – och sätta upp sina medspelare i lägen

– Det ligger i mitt DNA att jag hela tiden vill göra andra bra och det ska jag försöka göra nu. Men det blir trångt eftersom vi är många spelskickliga spelare som vill ha boll. Men det kommer bli bra om vi hjälper varandra, säger han.

LÄS MER: Andreasson satsar långsiktigt i Villa

En del av förhandssnacket har inte varit helt positiv till hans comeback. Och det finns de som påstår att det är något han själv drivit på för att det skulle ske. Men det dementerar den förre Sandvikenstjärnan.

– Det är klart det blir snack om juniorerna och så, men vi har verkligen gett juniorerna chansen. Det är inte mitt påfund att jag ska spela, det kommer från Johan Sixtensson (tränare), spelartruppen och klubben, säger Magnus Muhrén.

Tillbaka i svensk bandy och given joker i ett guldjagande Villa Lidköping.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!