Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson kör på egen hand

/
  • Mikael Nilsson, med totalt nio säsonger i SAIK-tröjan, tränar nu på egen hand när övriga laget kört i gång försäsongsträningen.

SAIK är i full gång med sin försäsongsträning.
Under tiden tränar Mikael Nilsson på egen hand – och har inte fått något besked om klubben vill ha honom kvar eller inte.
– Men jag vill spela vidare och tränar för det, säger han.

Annons

Den 31-årige allroundspecialisten har kämpat hårt med sin rehab för att komma tillbaka från den svåra lårskada han fick redan i fjolårets slutspel. Under årets slutspel gjorde han bara sporadiska inhopp, men har enträget fortsatt sin kamp för att komma tillbaka i den fina form han var i före skadan.

Men frågan är om han får chansen att visa det just i SAIK? Kontraktet har gått ut och Mikael Nilsson har inte varit med på den försäsongsträning som dragit i gång. Där har SAIK i stället 14 kontrakterade a-lagsspelare och fem egna juniorer som deltar.

Rent krasst klarade sig SAIK bra utan Nilsson i vinter och truppen ser stark ut som den är, men det är ändå en trotjänare i klubben som alltid tagit det hårda jobbet och bytt positioner utan att klaga.

SAIK:s sportchef Thomas Larsson säger att han inte vill ge något besked via tidningarna utan tar det med Mikael Nilsson personligen.

– Det är den biten som återstår i truppen, annars finns det inga andra lösa ändar nu, säger Larsson.

Ett frågetecken har varit Nilssons fysiska status, men beskedet från röntgenplåtarna var positivt.

– Ja, det var bara att köra på, det behövs ingen ny operation och det känns skönt. Och träningen går bra, jag får anpassa mig lite och kan till exempel inte springa eller hoppa för knäts skull, men det finns andra träningsformer för konditionen, som att cykla. Det är inte ovanligt för en elitidrottare att det är så.

Fem pass styrka och kondition i veckan blir det. Antingen i egen regi eller med brorsan Patrik.

– Jag har ju varit med om några försäsonger nu så jag vet vad jag behöver.

Hur ser du på din framtid som bandyspelare?

– Tanken är att spela nånstans och det är det jag tränar för. Jag har inte hört nåt från SAIK, och om det finns andra alternativ så brukar jag inte kommentera det, utan det tar vi när det är klart i så fall.