Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får 38-åringen en riktig försäsong

/
  • Daniel Skarps spelar vidare – med Ljusdal i allsvenskan.

Han gjorde comeback i elitserien utan försäsongsträning.
Nu ger Daniel Skarps det hela en bättre chans.
– Första tanken direkt var att jag inte vill avsluta karriären med att åka ur elitserien, säger den 38-årige Edsbybon som är klar för spel i LBK i allsvenskan kommande säsong.

Annons

2012 avslutade mittfältaren Daniel Skarps sin bandykarriär i Bollnäs.

Trodde alla.

Men två år senare var han tillbaka – utan försäsongsträning – i elitserien och Ljusdal.

– Föreningen gav mig en jättemöjlighet att vara tjänstledig och spela bandy. Men sedan kanske man inte levererade det man hade hoppats, säger Daniel Skarps.

– Men jag kom dit och hoppade med i slutet av oktober, då är det svårt att hänga med. Jag såg luckan (på isen), men den var stängd innan jag hade kommit dit. Man känner sig rätt begränsad då, och det är ju frustrerande, fortsätter han.

Att avsluta en karriär, där han vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå, med att åka ur elitserien är inte något Daniel Skarps tänker finna sig i. Därför blir det en säsong till – och den startar redan nu.

– Första tanken direkt var att jag inte vill avsluta karriären med att åka ur elitserien. Jag vill ge det en chans till, träna och vara väl förberedd. Det blir en helt annan grej när fästen och småmuskler håller, det blir roligare att spela då, säger han.

Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson har tidigare sagt att han vill ha med Daniel Skarps i det allsvenska lagbygget – och att spelarna i den befintliga truppen känner på samma sätt.

– Det är väl för att ingen vill känna sig äldst. Med mig i laget känner de sig unga hela högen, säger Daniel Skarps och skrattar.

Men allvarligt, du har en viktig roll även på sidan av isen?

– Jo, så är det väl, jag har en del rutin att dela med mig av.

Daniel Skarps är visserligen till åren kommen som bandyspelare. Men i och med degraderingen och att flera tongivande spelare från förra säsongen har lämnat så har Ljusdal även lyft upp ett gäng unga spelare. Daniel Skarps ser en stor potential hos dessa.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt, de yngre är riktigt lovande. För deras del är ju allsvenskan det bästa som kunde hända, säger han, och utvecklar resonemanget.

– Ta matchen mot Villa (förra säsongen) som exempel. Vi går ut och gör en jättematch, men förlorar med 3–5 och är helt förstörda efteråt. Att kriga för sin existens från första matchen är ingen bra miljö att utvecklas i. Nu kan vi bygga en struktur där vi kan påverka hur vi vill spela. Går vi ut och gör en bra match i allsvenskan så vinner vi den.

Daniel Skarps har skrivit på ett ettårsavtal med Ljusdal. Att laget kommer hålla till i toppen av allsvenskan är han övertygad om.

– Klubben jobbar fortfarande med några namn, och får vi in ett par av dessa så är jag säker på att vi kan ligga topp två i serien och ha något att säga till om i ett kval. Med det lag vi har nu så kommer vi åtminstone att vara i toppen, säger han.

Mer läsning