Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Olsson bestämt sig

/

Han fanns med på Sandvikens önskelista.
Men nu är det klart att Svenne Olsson blir kvar i Broberg.
– Min magkänsla sa att det var bäst och då kör jag på det, säger han.

Annons

Brobergikonen Svenne Olsson har varit verksam i klubben i totalt 16 säsonger – de senaste åren både som tränare och sportchef. Det är inte första gången som hans tjänster är efterfrågande. Olsson säger följande om beslutet att stanna i Söderhamnsklubben:

– Efter noga övervägande har jag valt att tacka nej till de intresseförfrågningar som funnits. Vad gällande min framtid som tränare i Broberg jobbar jag fortfarande på att hitta en tränarkonstellation kring a-laget och min plan är att ta ett steg tillbaka. Jag har kört på stenhårt i två år och känner att jag vill stanna upp lite och reflektera.

Att tacka nej till bland annat tränarjobbet i Sandviken var inte helt enkelt för 42-åringen:

– Det har varit lite svårare i år i och med att jag varit helt överens med mig själv att jag inte ska vara frontfigur, det vill säga huvudtränare för Broberg.

Men även om beslutet är taget håller Olsson fortfarande en liten dörr öppen för att det kan bli en fortsättning på tränarkarriären redan till hösten.

– Om jag inte lyckas hitta en lösning får jag köra vidare en säsong till. Men det är som sagt inte mitt huvudmål.

Hur långt har ni kommit med att hitta en ersättare?

– Barmarkstränare är Göran Härdin och Åsa Lemberg och de kommer att dra i gång med träningen på lördag. Men resten runt omkring a-laget kommer att ta lite tid. Vi har heller inte sonderat terrängen överallt utan vi fortsätter att titta på lite smarta och fyndiga lösningar.

Hur ser du på din egen framtid i Broberg?

– Jag har en anställning i föreningen och kommer att jobba med frågor kring väderskyddet på Hällåsen, utvecklingen internt och den gula tråden. Min andningspaus från klubblagsbandyn vet jag inte om den gäller till hösten eller i ett eller två år framöver. Men min ambition är att jag en dag vill ha ett SM-guld som tränare. Sedan om det är i Broberg eller på någon annanstans får vi se längre fram, säger Svenne Olsson.