Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu talar klubbchefen ut

/

Drygt en vecka har gått sedan Ljusdals BK fick lämna elitserien i bandy.
Nu berättar klubbchefen Magnus Persson om framtidsplanerna – och svarar på kritiken han fick av spelaren Oscar Jonsson.
– Vi vill tillbaka så fort som möjligt, säger han.

Annons

Tre raka säsonger i elitserien.

Där stannade det den här gången för Ljusdals BK – som totalt har spelat i landets högsta bandydivision i 47 säsonger.

Först nu, en vecka efter fiaskot, har det gått att nå föreningens klubb- och sportchef Magnus Persson.

– Det har varit upp och ner, men personligen är det ju ledsamt att vi åker ur, säger han – utan att för den sakens skull verka uppgiven.

– Ingenting stannar, för vi har en plan som vi vill fullfölja. Det är fullt fokus på framtiden som gäller, säger Magnus Persson.

Direkt efter uttåget levererade lagets rutinerade mittfältare Oscar Jonsson en rejäl verbal smocka till klubbhuset – där bland andra Magnus Persson sitter på dagarna.

Någon som han dock tar med ro – och i alla fall delvis lägger locket på.

– Jag har inga större kommentarer faktiskt. Oscar är Oscar, och han får stå för det han säger och tycka det han tycker. Jag lägger ingen vikt vid det, det får vara som det är. Vi (klubbledningen) jobbar på med vårat, med det vi tycker är viktigt, säger Magnus Persson.

Är det en snabb återkomst som LBK har i kikaren?

– Vi vill tillbaka som fort som möjligt, men vi ska ju vara redo för det också naturligtvis. Men ambitionen är att det ska gå fort.

Ännu har ingen spelare meddelat att denne kommer att lämna Ljusdal när laget nu ska börja förbereda sig för en säsong i allsvenskan.

Men frågor om den kommande truppen går inte att undvika.

– Det jag känner är att vi ju skulle vilja behålla allihop. Men vissa i laget har ju ambitioner att spela i elitserien, men jag ska prata med allihop, säger Magnus Persson.

Tidigare i veckan kom beskedet att samtliga lag som sportsligt har kvalificerat sig för elitserien nästa säsong beviljas elitlicens – däribland Gripen, som nekades inför den gångna säsongen, och Sirius som har haft stora ekonomiska bekymmer.

– Efter den rapporten så vet vi ju att vi spelar i allsvenskan nästa säsong, säger Magnus Persson.

Fanns det en liten förhoppning om att någon av klubbarna skulle bli nekade av förbundets ekonominämnd?

– Förhoppning skulle jag inte säga, men en öppning kanske. Vi ville vänta in den. Det hade ju inte varit första gången som något hade avgjorts på kontoret i så fall när det gäller bandy...

I sin roll är Magnus Persson den ytterst ansvarige för lagets beskaffenhet. Efter den förra säsongen fick Micke Erhardsson, Kevin Brown (Borlänge i allsvenskan) samt Mathias Stavis och Marc Samuelsson (Rättvik, allsvenskan) lämna klubben. Kring jul fick även Andreas Ljus lämna (Falu BS).

På hösten kom ryske forwarden Jura Marinov in – men han ratades innan elitserien ens hade börjat. Sedan har Daniel Skarps gjort comeback och Robin Ehn tagits över från Edsbyn.

Hur tänker du kring truppen nu så här i efterhand?

– Min ambition var att få till ett så slagkraftigt lag som möjligt, och i det så har jag tagit vissa beslut i vissa lägen – allt för klubbens bästa. Sedan kan väl folk tycka och tänka kring det, men det ingår i mitt jobb att göra det jag kan.

– Sedan kommer man väl alltid att bli ifrågasatt.

Hur känns det?

– Vi har en jättebra styrelse, marknadsavdelning och förhoppningsvis en bra klubbchef också. Vi ger oss inte.

Finns det någon idé om att värva spelare?

– Ja, vi tittar på nyförvärv nu också. Folk som kan vara aktuella och passa in i gruppen. Men vi kan ju inte få hit de här storfräsarna, utan får titta på unga utvecklingsbara spelare.

Finns det några spelare i egna led?

– Vi har ett spännande P14-lag, även om spelarna där inte är aktuella än. Men de kommer underifrån, och vi vill bygga framåt.

Kan någon av de som fått lämna LBK vara aktuella för en återkomst?

– Det beror ju lite på hur det går och vilka vi får behålla. Men ingen av de här gubbarna är ju utanför på något sätt, utan arbetet pågår och jag har en lista på en hel del namn.

Varför spelar inte Ljusdals BK i elitserien nästa säsong?

– Det är svårt att summera med några få ord. Men vi har inte presterat det vi skulle göra, vi har inte varit tillräckligt bra. Då hade vi vunnit fler matcher, så enkelt är det. Vi får ta på oss ett ansvar allihop, jag tar mitt ansvar, spelarna och ledarna sitt.

Om inte annat kan han se fiaskot i kvalet som en svidande lärdom.

– Vi är många som är nya i det här, och förhoppningsvis har vi lärt oss något. Eller det vet jag att vi har gjort. Så här är idrotten, ibland går det och ibland inte, säger Magnus Persson.