Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skada stör formstarkt Edsbyn inför världscupen

/
  • Hans Andersson kan inte lyfta klubban för skott just för dagen, om det blir några i världscupen återstår att se.

Sorti före slutspel de två senaste åren.
Nu hoppas Edsbyn nå längre i världscupen.
Men i medvinden efter Svenska cupen finns ett nytt orosmoln.
– Osäkert om jag kan spela, säger backhalvan Hans Andersson.

Annons

Efter en svajig insats i Champions cup var det ett Edsbyn på betydligt bättre nivå som tog sig ända till final (förlust mot Västerås) i Svenska cupen.

Men det blev ingen ogrumlad glädje.

Redan i gruppspelsmatchen mot Vänersborg åkte Hans Andersson på en rejäl smäll mot överkroppen.

Väl hemma i Edsbyn blev skadan och smärtan allt värre.

– Det var som allra värst för en vecka sedan, och jag har inte klarat att träna alls den här tiden efter cupen, berättar Hans Andersson, som åtminstone fick ett positivt besked efter röntgenundersökning för några dagar sedan.

– Inget revben är brutet, som jag trodde först. Men något annat problem är det som sitter i bröstet och skuldran. Det gör fortfarande ont och det är svårt att röra sig okej, säger Andersson – som ännu inte gett upp hoppet om spel i världscupen.

– Vi får avvakta och se om det blir bättre, helt enkelt. Jag ska testa och träna för fullt på onsdag, men det är svårt att säga vilka oddsen är för att det ska funka. Det är ju heller ingen bra idé att ta onödiga risker inför seriespelet.

Hans Andersson har annars startat säsongen starkt, och nu på vänsterkanten som halvback i Edsbyns framgångsrika defensiva system med fyrbackslinje.

Läs mer: Så blev ett fyrtal i ess en trumf på hand för Edsbyns defensiv

– Det är helt okej för mig, egentligen spelar det ingen stor roll vilken kant jag spelar på. Det känns kanske som jag kommer med lite bättre i spelet nu på vänsterkanten, samtidigt fungerar det lite bättre med de långa lyrorna från andra kanten. Men vi kan ju variera det där, säger Hans Andersson, som redan under förra säsongen skiftade med Daniel "Popa" Burvall Jonsson flera gånger.

Läs mer: Så laddade Hans Andersson batterierna under sommar och semester

Allt enligt tränare Thomas Liws luriga direktiv.

– De bytte ibland mellan matcher, och även under matcherna. Det är ett alternativ vi har, och beror på matchbild och motstånd. Men nu tror jag vi gnuggar på med den här uppställningen, där båda kommer bra till sin rätt, säger tränare Liw – som inte har några planer på att bryta sin backlinje om Hans Andersson inte kommer till spel.

– Då finns det några alternativ att sätta in där, och förutom Hasse och Joel Edling så såg alla pigga och fräscha ut på träningen senast.

Insatsen i Svenska cupen gav positiva besked, nu vill Thomas Liw gärna se mer av den varan.

Läs mer: Tränare Thomas Liw summerar insatsen i Lidköping

– Vi satte en bas, men kan bli bättre. Visst är det trist om Hasse inte kan spela, nu vill man ju gärna köra på med rätt uppställning. Men vi har ändå skaplig kvalitet kvar i laget, och vill gärna vinna lite matcher.

Edsbyn får en skaplig värdemätare direkt på torsdagen i första (förmiddags)matchen mot Sandviken.

Övriga lag i B-gruppen är Dynamo Moskva, Ready, och Vänersborg.

Och Edsbyn hoppas såklart på lite bättre flyt än under fjolårets jubileumsupplaga då det blev sorti utan förlust efter tre kryss i gruppspelet.

Men samtidigt som rutinerade Hans Andersson fortsätter hoppas på spel i en viktig turnering, kan han även sakna svunna tider.

– Alltså, världscupen är alltid skoj, men jag tycker cupen ska hem till Ljusdal. Det var bättre förr, när Bingoberra satt på tröjorna...

Mer läsning