Fredag 14 december
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykomlingen Gripen blickar redan nu mot kval: "Man får vara realist"

/

Ännu en förlust för Gripen.
Och nu börjar också nykomlingen ställa in sig på att kvala för nytt kontrakt.
– Vi kommer inte att klara oss från det. Det tåget har nog redan gått, säger Linus Rönnqvist.

Annons

Gripen kunde inte upprepa bedriften från i slutet av november och att stjäla en poäng från Bollnäs. Förlustsiffrorna skrevs till 1–4 (0–3) – i en match som hemmalaget kontrollerade långa stunder.

– Vi är lite tunna framåt och ska vi se till matchen när vi mötte Bollnäs hemma skapade vi fler chanser, säger Linus Rönnqvist.

– Jag tycker ändå vi gör en helt okey match. Vi har haft en del problem med det offensiva spelet, men nu känns det som vi höll i bollen mer med större delaktighet, säger nyförvärvet inför säsongen från Villa Lidköping.

LÄS MER: Formstarka Bollnäs fortsätter vinna

En bidragande orsak till detta kan vara att anfallaren Tony Eklind har saknats de senaste matcherna. Han är Gripens bästa målskytt med tolv mål och fyra assist så här långt.

– Det är klart att det påverkar. Han är farlig framåt och bra på att gå i djupet. Vi gjorde många bra saker de första två tredjedelarna.

Trots alla förluster – Gripen är sist i tabellen med tre inspelade poäng – är Linus Rönnqvist lugn inför fortsättningen av säsongen.

– Man får vara realist. Vi visste att det skulle bli tufft. Vi är nykomlingar och väldigt många som aldrig tidigare spelat i elitserien.

– Vi får jobba på och försöka utvecklas så mycket som möjligt fram till kvalet. Vi kommer inte att klara oss från det. Det tåget har nog redan gått.

LÄS MER: Snabbanalys: "Bollnäs tog kommandot redan första minuten"

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning