Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överkörda – då sågar Telluskaptenen insatsen: ”Jäkligt rörigt”

Tellus har stått för flera starka insatser på slutet – men klappade igenom totalt mot Tillberga. Då är lagkaptenen Aksel Ekblom missnöjd med prestationen.
– Vi spelade jäkligt rörigt och alldeles för dåligt, säger han.

Annons

Nykomlingen Tellus har radat upp fina resultat på slutet – där de bland annat slagit Gripen med 5–4 och förlorat med 3–4 mot Hammarby.

Men mot Tillberga klappade laget igenom ordentligt och åkte på en rejäl förlust. 8–0 slutade matchen.

– Vi spelade jäkligt rörigt och alldeles för dåligt. De spelade ändå bra, men vi kom inte alls upp i nivå. Vi har ju spelat bra tidigare, men tappade och blev ängsliga. Vi hjälpte inte varandra alls, utan det blev väldigt destruktivt. Vi var dåliga i markeringsspelet också och det blev för enkelt för dem. Nej, det här var en ganska bra plump, säger nyförvärvet Aksel Ekblom.

För det har ju ändå gått bra för er på slutet?

– Jo, så det är väl. Kan tycka att vi hade något på gång, även om vi måste bli vassare framåt. Det är väl ganska klassiskt för en nykomling, man har lättare att sätta defensiven. Det är svårare att hitta hotet framåt. Vi har pratat mycket om det, men nu slarvade vi i grunderna.

Utifrån det du har sett under försäsongen – hur tror du att ni står er i årets elitserie?

– En jäkligt svår fråga att svara på nu. Man vill ju egentligen inte prata om placeringar och resultat så här, men det kommer att bli tufft på många olika sätt under säsongen. Både för föreningen och för laget. Det handlar om att vi ska komma till en nivå där vi är tillräckligt bra när vi är dåliga. Nu är vi alldeles för dåliga när vi är dåliga. Nej, vi får jobba vidare, säger Ekblom.

Som har blivit lagkapten i nykomlingen.

– Vi diskuterade det när vi pratade kontrakt i första vevan. Rent personligen kände jag att det var en ganska kul utmaning. Jag vill kunna förmedla något utifrån den erfarenhet jag har och tycker att det känns spännande. Sen om jag är bra eller inte, det får du nog fråga någon annan om.

Men du trivs med det?

– Jo, exakt. På vissa delar känns det naturligt. Jag spelar ju längst bak och försöker att leda och hjälpa laget att vara bra. Man försöker att vara en pådrivare och hoppas att killarna också tycker det.

Mer läsning