Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Nilsson gav tvivlarna svar på tal – ordnade poäng till SAIK i galen toppmatch

/

(Uppdaterad version)
Den forne skyttekungen Patrik Nilsson räddade oavgjort, 6–6, i den fjärde övertidsminuten i en galen match i Lidköping på onsdagskvällen.
– Det var skönt att sätta dit kvitteringen, men vi får inte tappa en match så här, sa SAIK-forwarden.

Annons

Han har stundtals varit ifrågasatt under säsongen och dessutom petad ur landslagets VM-trupp. Han har gjort alldeles för få mål för att han själv eller någon annan kan tycka att det är godkänt. Men sent i den fjärde övertidsminuten steg Patrik Nilsson fram och räddade äran och poängen på övertid.

TV: Se målen, höjdpunkterna och den sena kvitteringen här.

Det var en match mellan två av svensk bandys giganter. Och det blev en av de allra största som till slut fick sista ordet – när ingen trodde att det var möjligt.

Klockan hade tickat upp till 93.30 när chansen dök upp. Liberon Linus Pettersson hittade Patrik Nilsson med en passning i djupled, 33-årige Nilsson höll undan Villaspelaren och la in kvitteringen – i en smått osannolik match.

– Det var inte klokt egentligen. Vi spelade så bra och hade matchen i första halvlek, sen tappar vi det totalt, summerade Patrik Nilsson.

Vi tar det lite snabbt så förstår ni att det var en match med två olika ansikten som svängde från stor Sandvikenfavör till hemmalaget Villas fördel.

Erik Pettersson exploderade och chockade Villa i början. SAIK sprudlade och innan storpubliken på över 3 000 personer i Lidköping hade hunnit sätta sig till rätta hade Erik Pettersson gjort både 1–0 och 2–0.

Innan första halvlek var över hade SAIK gått ifrån till 4–0 och det kändes som en rätt säker väg mot två nya poäng och sjätte raka segern.

Men Sandviken sjönk allt djupare ned i knäet på målvakten Martin Falk som storspelade och gjorde den ena räddningen efter den andra, men inte ens han kunde hjälpa sitt Sandviken till slut.

– Villa gick all in och bara körde. Gick upp med fyra gubbar och pressade oss så vi hamnade djupt ned och lyckades inte hålla i bollen, förklarade Patrik Nilsson.

David Karlsson inledde upphämtningen med att göra 1–4. Jesper Eriksson gjorde 2–4 och Daniel Andersson 3–4. Då var SAIK ett skakat lag och det var bara en tidsfråga innan även kvitteringen skulle komma – det gjorde den när David Karlsson på hörna ordnade 4–4.

Men strax efter att Villa kvitterat sköt Daniel Mossberg 5–4 till SAIK.

Glädjen blev dock extremt kortvarig. Direkt på avslaget satte Villa fart mot målet och David Karlsson kvitterade igen till 5–5. Givetvis var det inte slut där. Daniel Andersson satte 6–5 i 83:e minuten och för första gången var hemmalaget i ledning.

Allt såg också ut att gå Villas väg. Deras stjärnspelade med Johan Esplund, Daniel Andersson, David Karlsson och Jesper Eriksson i spetsen såg ut att ha kontroll på händelserna.

Men SAIK ger sig som bekant aldrig och att Patrik Nilsson blev liten hjälte med sin sena 6–6-kvittering var nånstans lika oväntat som väntat. Om ni förstår vad vi menar. Det går liksom aldrig att räkna bort vare sig honom eller Sandvikens AIK.

– Det var så klart jätteskönt att få med oss en pinne i alla fall, sammanfattade Patrik Nilsson.

LÄS MER: Så gick det i alla kvällens matcher

LÄS ÄVEN: En galen satsning som nästan höll för Villa