Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pherson överens med Vänersborg

/

Felix Pherson är förlorad för Edsbyn.
Mittfältaren är muntligt överens med Vänersborg.
– Det är rätt mycket grejor som inte passat ihop för mig i Edsbyn, och i dagsläget vill jag prova något annat, säger 21-åringen.

Annons

Inför den här säsongen fick Felix Pherson finna sig i att bli omskolad från halv till defensiv mittfältare. En roll han löste utmärkt. Men för en ambitiös spelare i början av sin seniorkarriär räcker det inte.

– Det vore roligt att prova något annat, och få en större roll i ett annat lag, det är väl det Stefan Karlsson (tränare i Vänersborg) pratat om. Jag har inte fått ta lika mycket plats i Edsbyn den här säsongen som tidigare, säger Felix Pherson.

Men det är mer än bandy som spelar in i den kommande flytten till Västsverige.

– Det är rätt mycket grejor som inte passat ihop för mig, framför allt att vara utan jobb, och jag är småless på att bo i Edsbyn. Det finns ju inte så mycket vid sidan av i Edsbyn, inte mycket att roa sig med på dagarna, säger Felix.

Det kommer han slippa nästa säsong då Vänersborg i deras muntliga överenskommelse lovat att ordna allt vid sidan av bandyn – både för Felix och hans sambo Linnea.

– De kan lösa en helhet med jobb och sånt, och det är nog så viktigt

Har du fört en dialog med Edsbyn?

– Jag har pratat med Edsbyn och sagt att det inte blir dem jag spelar för, det har jag varit tydlig med när jag pratat med Stefan Karlsson (sportchef i Edsbyn).

Felix Pherson kom till Edsbyn säsongen 2009/2010 för att gå bandygymnasium. Det blev sedan fem säsonger i A-lagstruppen för Rättvikssonen.

– Det har varit lärorika år, fem riktigt bra säsonger där man fått se och lära mycket av de äldre spelarna. Man har tagit de där juniorkliven tidigt, sedan hade man tur att man fick en fribiljett in direkt nästan när både Micke Jernberg och Jocke Svensk gick sönder, säger Felix, som inte utesluter en comeback i Edsbyn någon gång i framtiden.

– Det är inte alls omöjligt, men i dagsläget är jag sugen att spela nån annanstans.

Felix har kontrakt med Edsbyn mars ut, sedan räknar han med att skriva under formellt för Vänersborg.