Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehnvall hyllas av fansen efter att ha nobbats av Broberg: "Man blir väldigt varm i hjärtat"

Henrik Rehnvall ville vara kvar, men från Broberg blev det nej. Dagarna efter beskedet berättar målvakten om besvikelsen. – Jag försöker att inte springa runt och vara bitter, säger 30-åringen.

Annons

Henrik Rehnvall lämnar Broberg efter två säsonger.

I lördags bekräftade Svenne Olsson att Henrik Rehnvall inte erbjuds något nytt kontrakt.

– Det var inget roligt beslut, sa Brobergs sportchef – tillika herrlandslagets förbundskapten – då.

På måndagseftermiddagen fick Bandypuls en intervju med målvaktsprofilen som på bara två säsonger blev ett populärt namn i Broberg. När beskedet offentliggjordes reagerade flera fans öppet i sociala medier. Henrik Rehnvall har inte undgått stödet.

– Det är alltid kul att folk engagerar sig och uppskattar det man gör. Många har hört av sig på sms och sådana saker och det blir man väldigt varm i hjärtat av. Det är riktigt fina saker som har sagts, det är kul, säger han.

Att du inte får förlängt av Broberg, hur känns det?

– Det var trist. Jag hade gärna varit kvar. Jag har trivts jättebra i Broberg, säger målvakten, som periodvis konkurrerade bort 35-årige kollegan Dennis Wasberg under säsongen som gick.

Varför förlänger inte Broberg med dig, tror du?

– Jag har fått motiveringen som Svenne gav till er. Det är på den vägen.

Köper du den?

– (tystnad) Jag försöker att inte springa runt och vara bitter över att jag inte får förnyat kontrakt. Jag försöker tänka framåt, vad ska jag göra nu? Det enda är väl att, som jag uttryckt till Svenne, jag skulle ha velat ha beskedet något tidigare. Annars är det deras beslut och det får de står för.

Är du besviken?

– Besviken och besviken... Besviken i den graden att jag velat spelare vidare. Jag känner att jag är i en bra ålder och utvecklas fortfarande. Jag har mycket kvar att ge i bandyn och att jag inte får göra det i Broberg, det är det jag är mest besviken på. Men det är inte jag som tar de besluten.

LÄS ÄVEN: Wigren är Brobergs första nyförvärv

Nu är Henrik Rehnvalls bandyframtid öppen, precis som för flera andra etablerade målvakter runt om i landet. Ambitionen är att spela vidare. 30-åringen, som bor i Kilafors knappt två mil söder om Bollnäs, öppnar för både elitserien och allsvenskan om det kommer konkreta bud.

– Skulle det komma något att ta ställning till får man utvärdera det. Inget är väl skrivet i sten att jag måste bo här jämt, det beror på hur man kan lösa saker. Det är lite mer att fixa med nu med familj och jobb och sådana saker, men allt går att lösa. Om den dagen kommer får vi se, men kroppen känns så pass bra att jag jättegärna skulle vilja spela.

Henrik Rehnvall avslutar:

– Jag är inte bitter mot Svenne eller så, det är bara tråkigt att inte få fortsätta med grabbarna.

I stället för Henrik Rehnvall kommer Broberg nu att satsa på egna produkten Max Bergström som återvänder från Borlänge.

Henrik Rehnvall är fostrad i Bollnäs. Förutom moderklubben och Broberg har han även spelat i Skutskär och Rättvik.